INSIG
Image default
Aanbiedingen

Een betrouwbaar onderzoek om de betrokkenheid van medewerkers te meten

Je kunt op verschillende manieren de betrokkenheid van je medewerkers meten. Steeds meer bedrijven besteden hier aandacht aan, vooral ook omdat steeds duidelijker wordt hoe belangrijk een goede betrokkenheid is. Betrokken medewerkers zijn medewerkers die meer werkplezier ervaren. Ze kunnen zich omvormen tot echte ambassadeurs voor het bedrijf. Zij verhogen de werkprestaties, doordat zij meer motivatie ervaren en daardoor meer productiviteit laten zien. Kortom, het is goed om ervoor te zorgen dat medewerkers zo betrokken mogelijk zijn. Om dit te ontdekken, en te kunnen verbeteren, is het belangrijk om regelmatig de betrokkenheid van je medewerkers te meten. Dit kan met een tevredenheidsonderzoek van Solkie.

Op welke vragen wil je als werkgever antwoord hebben?

Het is belangrijk om de betrokkenheid van medewerkers te meten, maar hoe doe je dat en waar focus je op? Je wilt antwoord hebben op diverse vragen. Zo wil je weten welke houding een werknemer aanneemt tegenover het bedrijf en het management, maar je wilt ook weten met welke hindernissen een medewerker dagelijks te maken krijgt. Zijn deze vastgesteld? Dan wil je natuurlijk ook weten wat hiervan de invloed op collega’s of klanten is. Veel mensen vinden het lastig om eerlijke, soms kritische feedback te geven. Je kunt een ervaren, extern bedrijf inschakelen om de betrokkenheid van medewerkers te meten. Hiervoor kun je bijvoorbeeld bij Solkie terecht.

Laat de betrokkenheid van medewerkers meten door een professional

Het is belangrijk om eerlijke, betrouwbare inzichten te krijgen. Gesprekken met medewerkers zijn altijd goed, maar een deel van de medewerkers zal niet volledig eerlijk durven zijn. Laat de betrokkenheid van je medewerkers meten door een professional, zoals Solkie, die op regelmatige basis een onderzoek uitvoert waar medewerkers graag aan deelnemen. Op deze manier kun je eenvoudig en op een eerlijke manier de betrokkenheid van medewerkers meten én alle feedback krijgen die je nodig hebt om te optimaliseren.