INSIG
Tweewielers

Kinderfietsen voor jongens en meisjes

Kinderfiets

Fietsen wordt in Nederland veel gedaan. Eigenlijk zie je alle leeftijdsgroepen wel voorbij komen op een fiets, ben je nog te jong om te kunnen fietsen dan zitten ze wel een ouder voor of achterop een zitje. Als kind krijg je al vroeg met het fietsen te maken, veel kinderen worden van baby tot kleuter vervoerd met een kinderzitje op een fiets. Vanaf een leeftijd van ongeveer twee a drie jaar krijgen kinderen hun eerste fiets, dit is vaak een loopfiets. Hierna gaan ze al snel op ongeveer drie jarige leeftijd leren fietsen, eerst fietsen op zijwieltjes en daarna proberen zonder zijwieltjes zelfstandig te kunnen fietsen. Je ziet het vaak genoeg ouders die met hun kinderen op straat gaan oefenen het kind op de fiets en de ouder rent achter de fiets aan, kinderen leren zo snel fietsen.

Jongens en meisjes

Maar dit oefenen gaat natuurlijk niet zonder een kinderfiets. Een kinderfiets is een fiets voor kinderen er is een enorme keuze aan kinderfietsen op de markt. iedere fiets is verschillend. Jongens fietsen vaak is dit een stoere fiets met blauwe kleuren. Een meisjes fiets heeft vaak de kleur roze en kan versierd zijn met allerlei printjes als bloementjes. Ook is het mogelijk bij alle kinderfietsen dat ze aan de zijkant van de handvaten sliertjes hebben hangen om de fiets nog wat op te vrolijken. De kleinste fietsen zijn vaak voorzien van zijwieltjes, maar deze kun je handmatig loskoppelen van de fiets waardoor het kind ook zonder zijwieltjes kan fietsen.

Een kinderfiets is in allerlei verschillende vrolijke en stoere kleuren verkrijgbaar. Ook de bekende oma fietsen zijn verkrijgbaar als kinderfiets.

https://www.adobike.nl/overige-fietsen/kinderfietsen