INSIG
Aanbiedingen

Jouw stappenplan naar een nieuwe deurklink

Zoek je al een tijdje naar een nieuwe deurklink, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Verschillende sites bieden een ontzettende ruime collectie van deurklinken aan. Dit geeft jou als consument veel keuze, al kunnen al deze opties je ook overvallen. In dit stappenplan helpen we je kiezen voor de perfecte deurklink voor jou.

 

Stap 1: Kies het materiaal van de deurklink

Een van de belangrijkste onderdelen van je nieuwe deurklink is het materiaal waar het van gemaakt is. Je kunt kiezen voor een bepaald materiaal omdat het mooi aansluit bij de rest van je interieur. Als je veel met hout hebt gewerkt, is een houten deurknop misschien een mooie aanvulling. Daarnaast bepaalt het materiaal voor het grootste deel de overige opties van je nieuwe deurklink, zoals de kleur en de uitvoering. Er zijn verschillende materialen waar je uit kunt kiezen. Dit zijn rvs, koper, brons, nikkel of chroom, ijzer, carbon, titanium, messing, aluminium, kunststof of hout. 

 

Stap 2: Kies de juiste kleur voor je deurklink

Vaak laten mensen de kleur van hun deurklink afhangen van de gebruikte kleuren in de rest van het interieur. Je kunt kiezen voor een basiskleur zoals wit, zwart of grijs, wat mooi staat in vrijwel ieder interieur. Als je liever een exclusievere deurklink wilt, of een bepaald accent uit je interieur nogmaals wilt aanhalen, kun je kiezen voor een kleur als goud, oud geel of oud zilver, of zelfs rosé.

 

Stap 3: Bepaal de uitvoering en de grootte

Ook deze twee eigenschappen worden vaak grotendeels bepaald door de uitstraling. Een grote, openslaande deur wil je natuurlijk geen klein deurklinkje geven. Ook het design kan belangrijk zijn: in een modern huis wil je waarschijnlijk geen traditionele deurklink. Daarnaast kunnen de uitvoering en de grootte ook een praktische inslag hebben. Deuren die je vaak gebruikt, wil je graag op een makkelijke manier open kunnen maken. Let dus ook op welke deuren je vaak open en dicht wilt maken en wat voor handige deurklink daarbij past.

 

Stap 4: extra keuze voor deurklinken buiten

Naast de vorige drie stappen zijn voor deurklinken die zich buiten bevinden nog twee aspecten belangrijk: de veiligheid en de weersbestendigheid. Ongewenst bezoek hou je natuurlijk liever buiten. Let daarom goed op de veiligheidsaspecten of mogelijke keurmerken bij het aanschaffen van je nieuwe deurklink, zodat je zeker weet dat dit ook goed zit.

Daarnaast wil je ook dat je deurklink alle weersomstandigheden overleeft. Sommige materialen zijn daar meer voor geschikt dan anderen. Materialen die daar van nature minder goed tegenkunnen, zijn soms behandeld met een speciale buitencoating. Let ook hier op wanneer je een nieuwe deurklink voor buiten uit gaat zoeken.