INSIG
Dieren

Je kat chippen bij dierenarts Waalre

Veel dieren lopen ieder jaar weg van huis. En dat brengt altijd veel angst en stress met zich mee. Want iedereen wilt natuurlijk het beste voor zijn diertje en als je niet weet waar hij is, kan dit veel verdriet geven. Gelukkig worden er ook ieder jaar veel verdwaalde dieren herenigd met hun eigenaar. Dit komt omdat de meeste mensen hun huisdieren laten chippen. Wordt je kat door iemand gevonden, dan kan de dierenarts snel zien wie de eigenaar is. Er wordt meteen contact met je opgenomen en al snel word je herenigd met je geliefde kat. Je kat laten chippen kan heel snel en pijnloos bij de dierenarts Waalre.

 

Is het nodig om je kat te laten chippen?

Het is geen verplichting om je kat te laten chippen. Verstandig is het echter wel. Stel je hebt een kat die je altijd binnenhoudt. En dat is tot nu toe gelukkig altijd goed gegaan. Toch is het niet onbedenkelijk dat er ooit een keer een moment van onoplettendheid is en je kat naar buiten glipt. Voor je het weet springt hij over de schutting en verdwijnt tussen de struiken. Als dit gebeurt is het van belang om zo snel mogelijk te beginnen met zoeken en zo veel mogelijk mensen op de hoogte te stellen. Als je kat honger begint te krijgen en de weg naar huis niet meer weet, dan kan het zijn dat hij bij iemand aanloopt. Ook blijven katten vaak rondhangen bij huizen waar ze eten vinden of krijgen. De kans is dan groot dat iemand je kat naar de dierenarts Waalre brengt om te kijken of hij gechipt is. Is hij gechipt? Dan weet de dierenarts meteen wie de eigenaar is en kan je snel een telefoontje verwachten om je kat op te komen halen.

  

Dierenarts Waalre kan je kat chippen

De chip die de dierenarts Waalre inbrengt bij je kat is voor hem pijnloos. Hij merkt er niks van, en misschien wel het belangrijkste: hij kan hem niet verliezen. Veel mensen geven hun kat een halsband met de adresgegevens, maar veel katten raken door hun zwerftocht hun halsband kwijt. De chip is net zo groot als een rijstkorrel en bevat een uniek nummer. Dit nummer is weer gekoppeld aan jouw gegevens. Wordt er een gevonden kat binnengebracht? Dan wordt de chip gescand en weet de dierenarts meteen wie de eigenaar is. En kan jij je kat al weer snel in je armen sluiten.

http://www.web-wings.nl