INSIG
Image default
Financieel

Je houdt van je werk, maar de administratie…

Na een lange voor een baas gewerkt te hebben ben je inmiddels voor jezelf begonnen. De vrijheid is fantastisch, en met de jaren is je bedrijf ook een stuk gegroeid en heb je een aantal medewerkers in dienst. Maar dan is er nog wel een probleem: je houdt van je werk, maar je werk is geen administratie. Toen je nog voor een baas werkte was dat zijn probleem, maar nu ben jij die baas en is het dus jouw probleem, en dat terwijl jij gewoon wil doen waar je goed in bent. Maar je kan de administratie ook uitbesteden aan administratiekantoor Utrecht. Hoe dat werkt leggen we je hierna uit. 

  1. Wat is een administratiekantoor? 

Kort samengevat is een administratiekantoor een bedrijf dat de financiële administratie overneem. Ze doen het werk dat een boekhouder normaal doet, maar daarnaast doen ze nog veel meer. Alle ingewikkelde taken worden door het kantoor overgenomen. Vanaf het moment dat je het bedrijf opricht kunnen ze je helpen: ze helpen bij het kiezen van een ondernemingsvorm, ze zoeken de beste financiering, en ze zorgen ervoor dat je bedrijf goed loopt. Op een later punt kunnen ze je zelfs helpen met overnames en een eventuele verkoop van je bedrijf. 

  1. Waarom de hulp van een administratiekantoor? 

Als je op dit moment zelf de administratie regelt vraag je je misschien af of een administratiekantoor echt zoveel beter is. Zeker, je hebt graag dat iemand anders het doet, maar je kan het wel zelf. Toch is een administratiekantoor handig: zij kunnen zich namelijk compleet op de administratie focussen, waardoor ze niets over het hoofd zullen zien. Daarnaast heeft een administratiekantoor ook jaren ervaring, wat betekent dat ze allerlei besparingstrucjes kennen die jij nog moet leren. Ook kan je die ervaring gebruiken om eens goed met het administratiekantoor te sparren over jouw bedrijfsvoering: kan het misschien beter? 

  1. Debiteuren zijn niet jouw probleem 

Je hebt een goede band met je klanten en daar ben je als professional ook trots op. Dit is alleen wel een probleem als een klant een factuur niet voldoet. Maar ook daar helpt administratiekantoor Amsterdam: het administratiekantoor neemt het debiteurenbeheer over, waardoor er een extra laag tussen jou en de wanbetaler ontstaat. Op die manier wordt het administratiekantoor een schild tussen jou en de klant, waardoor de band tussen jou en de klant niet in gevaar komt door de openstaande rekeningen. 

https://www.deadministratie.nl/contact/administratiekantoor-utrecht