INSIG
Image default
Aanbiedingen

Hoe kies je een peutermatras?

 Hoe kies je een peutermatras?

Peuters hebben specifieke behoeften als het gaat om de hardheidsgraad, omdat een goede uitlijning van de wervelkolom op deze leeftijd van cruciaal belang is. We bespreken de aanbevolen matrassen voor peuters en wat ze onderscheidt van andere merken. Om het comfort en welzijn van uw peuter te garanderen, zullen we ook de belangrijkste kenmerken bespreken, zoals ademend vermogen, reinigingsgemak en materiaalkwaliteit.

Peuters brengen 11 tot 14 uur per dag slapend door, dus het is belangrijk dat hun matras zowel veilig als comfortabel is. Het is belangrijk om de hardheid van een matras te beoordelen, omdat het groeiende lichaam van een peuter extra ondersteuning nodig heeft. Een te zachte matras kan gevaarlijk zijn. De matras moet ook goed in het ledikant, meegroeibed of bedframe passen om beknelling te voorkomen.

Baby’s en jonge kinderen zijn kwetsbaarder voor bepaalde chemicaliën. Ouders kunnen daarom beter op zoek gaan naar een niet-giftige oplossing. Wij belichten de belangrijkste factoren waarmee u rekening moet houden voordat u een matras voor uw peuter koopt.

Type matras

Dit verwijst naar het type materiaal of de constructie van de matras, die vaak een invloed zal hebben op de hardheid en het comfort. De meest voorkomende matrassoorten voor een peuter zijn schuim en binnenvering, maar er zijn ook hybride en latex opties.

Soorten peutermatrassen

Schuim

Schuimmatrassen voor peuters bevatten meestal polyschuim en geen traagschuim, omdat de conformerende neiging van het laatste niet als even veilig voor jonge kinderen wordt beschouwd. Polyfoam biedt over het algemeen een duurzamere ondersteuning. De matras moet stevig zijn met een gelijkmatig oppervlak. Om te voorkomen dat de matras gaat gassen, kan het verstandig zijn om te kijken naar modellen die van tevoren zijn gelucht en geen giftige chemicaliën bevatten.

Hybride

Hybride modellen combineren spiraalondersteuningssystemen met comfortlagen van schuim of latex. Dit type matras maximaliseert vaak de sterke punten van meerdere matrassoorten en minimaliseert mogelijke nadelen. Hybride modellen zijn meestal ontworpen om het lichaam te wiegen en drukpunten te verlichten. Ze hebben ook de neiging om betere randondersteuning te bieden in vergelijking met volledig schuimrubberen modellen.

Innerspring

Binnenveringen zijn een meer traditioneel matrassentype, met een ondersteunende kern van spoelen en een dunner comfortsysteem. Deze constructie zorgt voor een betere luchtstroom, waardoor de matras beter ademt en de temperatuur beter reguleert. Ze kunnen minder duurzaam en ondersteunend zijn in vergelijking met andere modellen, maar ze zijn meestal ook voordeliger.

Latex

Latex matrassen bestaan uit enkele of meerdere lagen natuurlijke of synthetische latex. Afhankelijk van de verwerking volgens de Talalay- of Dunlop-methode voelt een latex matras lichter of dichter aan. Latex is over het algemeen duurzaam, maar ook duurder, wat niet ideaal is voor een matras waar een jong kind uiteindelijk uit zal groeien.

Tweezijdig

Dubbelzijdige matrassen zijn aantrekkelijk vanwege hun veelzijdigheid en lange levensduur in vergelijking met uniforme ontwerpen. Afhankelijk van het model zijn tweezijdige matrassen geschikt voor zowel een baby als een peuter, of een peuter en kind tot ongeveer 12 jaar. De babyzijde is extra stevig en ondersteunend, terwijl de peuterkant iets zachter is. Tweezijdige modellen kunnen een combinatie van spiraalveren en schuim gebruiken, of voornamelijk uit schuim bestaan.

Misschien bent u geïnteresseerd in een viking choice!

 

https://wierszokleta.eu/aandachtspunten-bij-een-peutermatras/