INSIG
Verbouwen

EPDM is ook geschikt voor houtwerk of rubber!

Wil je er zeker van zijn dat de dakbedekking ook daadwerkelijk vast komt te zitten? Dan is de EPDM lijm zeer geschikt! Maar ook als het gaat om ander gebruikte materialen, zoals houtwerk en rubber, is de EPDM lijm een uitstekende optie.

De meest gebruikte EPDM lijm is de contactlijm. De lijm wordt gebruikt voor de verkleving van de randen en opstanden van bijvoorbeeld het dak. Het bestaat uit twee componenten die contact met elkaar moeten maken om een goede verbinding tot stand te brengen. Indien je deze lijm gebruikt voor het dak, dan zul je altijd de ondergrond en de EPDM moeten verlijmen om het gewenste resultaat te behalen. In dit geval een stevige verbinding te realiseren. Daarnaast is de lijm ook bruikbaar voor afwerking van diverse materialen, hierbij denkend aan hout, beton, kurk, leer, metaal en rubber.
Deze lijm is vocht- en vorstbestendig.

Dan is er nog de bodemlijm. Dit soort lijm wordt vaak alleen gebruikt voor horizontale oppervlakten en is zeer hittebestendig en op waterbasis. De lijm is zeer krachtig, waardoor het niet mogelijk is om na verkeerd plakken, herstelwerkzaamheden uit te voeren.

De spuitlijm is ook aan te raden. Deze lijm is direct klaar voor gebruik zonder extra benodigdheden. Het is gemakkelijk te gebruiken, droogt snel en hecht direct. Door de constante druk van de spuitfles is deze lijm nauwkeurig in gebruik. Ook is het vorst- en vocht- en vorstbestendig en kan het voor diverse materialen gebruikt worden.

Wat betreft dakbedekking zijn er een aantal uitzonderingen als je kijkt naar het gebruik van lijm op de materialen.
Zo is de EPDM lijm op isolatiemateriaal alleen mogelijk mits het gaat om geschikte PIR isolatieplaten. De lijm op bitumen dakbedekking gebruiken kan, mits de bedekking niet te nieuw is en bij verwarmde ruimtes is voorzien van isolatie. De lijm op PVC dakbedekking is niet mogelijk en hecht niet goed.

Kortom, de EPDM lijm is zeer geschikt voor gebruik en sterk als lijm.

https://www.spuitlijmconcurrent.nl/epdm-lijm/