INSIG
Image default
Woningen

Een pelletkachel of houtkachel kopen: wat is de beste optie?

Wanneer u graag een sfeervollere ruimte wilt creëren met een vuurtje, kunt u onder andere kiezen voor een pelletkachel of een houtkachel. Beide opties hebben voor- en nadelen. Bij Home Garden in Gendt, in de provincie Gelderland, kunt u een pelletkachel of houtkachel kopen die past bij uw ruimte. Verdiep u goed in de voor- en nadelen, zodat u een weloverwogen keuze maakt.

Voordelen pelletkachel

Het grootste voordeel van een pelletkachel is dat de kachel automatisch werkt. U stelt een temperatuur in en de kachel zorgt ervoor dat deze temperatuur bereikt wordt. U heeft dus minder last van schommelingen dan bij een houtkachel. Ook moet een pelletkachel minder vaak bijgevuld worden en is de verbranding schoner. Een pelletkachel is milieuvriendelijk, omdat de kachel efficiënt omgaat met de brandstof en dus een hoog rendement heeft. Ook voor de portemonnee is een pelletkachel een goede keuze: de kachels zijn namelijk een stuk goedkoper dan houtkachels.

Voordelen houtkachel

Een reden om een houtkachel te kopen kan zijn dat hout een makkelijk te vinden brandstof is. Door voor een houtkachel te kiezen bent u minder afhankelijk van leveranciers dan bij een pelletkachel. Een ander voordeel van een houtkachel is dat deze werkt zonder stroom. Een pelletkachel heeft stroom nodig om goed te kunnen werken en dit is bij een houtkachel niet het geval. Ook bij een stroomstoring zit u lekker warm met een houtkachel. Daarnaast vinden ook veel mensen hout kloven een prettige bezigheid en bij een pelletkachel is dit niet langer nodig.

Pelletkachel of houtkachel kopen

Bij Home Garden Shop in Gendt, vlakbij Duiven, kunt u zowel een pelletkachel als houtkachel kopen. De experts kunnen u voorzien van deskundig advies en u helpen bij het maken van een keuze tussen de twee modellen. Vervolgens wordt het volledige proces begeleid, van sloop tot realisatie. Uw nieuwe kachel wordt vakkundig en veilig geplaatst, zodat u van een mooi vuurtje en warmte in de ruimte kunt genieten.

https://homegardenshop.nl/