INSIG
Image default
Aanbiedingen

Een duikje in de wereld van de LED panelen? Lees dan deze blog!

Een duikje in de wereld van de LED panelen? Lees dan deze blog!

LED verlichting, we hebben tegenwoordig allemaal wel één of meerdere lampen in onze woning hangen die werken op basis van kleine LED’s, oftewel Light Emitting Diodes. Vaak zijn dit standaard lampen met een E27 of kleinere E14 fitting, maar ook LED spots, tl-buizen, downlights en strips zijn vandaag de dag volop verkrijgbaar. Of wat dacht je van een LED paneel? In deze blog willen we jou graag meenemen in de wereld van de LED panelen. Lees je mee?

 

Wat is een LED paneel?

Een LED paneel is een platte vierkante of rechthoekige lamp die in of op het plafond kan worden bevestigd. Het zijn zeer praktische en strak vormgegeven lampen zonder enige poespas. LED panelen dienen dan ook maar één doel en dat is licht geven. Ze zijn in verschillende afmetingen, kleurtemperaturen en lichtopbrengsten te koop, afhankelijk van de ruimte en het doel waarvoor de lamp wordt opgehangen. LED panelen zijn vooral geschikt voor wachtruimtes, kantines, vergaderruimtes en kantoorruimtes, maar kunnen ook thuis worden opgehangen. Naast standaard LED panelen, kun je ook kiezen voor één van de volgende varianten: high lumen, high lumen V2, backlit en UGR19. 

 

Waarom zou ik voor LED verlichting moeten kiezen?

Nu de prijzen voor energie alsmaar toenemen, kan een lamp die urenlang achter elkaar brandt best wel wat energie en daardoor ook geld kosten. Vooral halogeen- en gloeilampen zijn ware energieslurpers. Bij dit soort lampen gaat er eigenlijk meer energie verloren aan het produceren van warmte dan aan het geven van licht. En dat is natuurlijk ontzettend zonde! Een LED lamp, zoals een LED paneel, heeft een veel hogere energie-efficiëntie. Het grootste deel van de energie wordt ook echt in licht omgezet. Daarnaast gaat LED verlichting veel langer mee. Zo lang dat je er vele jaren geen omkijken naar hebt. 

 

Waar kan ik LED verlichting kopen?

Ben je benieuwd waar je LED verlichting kunt kopen? Ledlichtstunter.nl is het antwoord! Je hebt hier de keuze uit een ruim assortiment en kunt jouw bestelling eenvoudig en veilig online plaatsen. Ook vind je hier meer informatie over LED panelen zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen. Ontdek het zelf!

 

https://www.ledlichtstunter.nl/