INSIG
Image default
Aanbiedingen

Aan wat voor soort krabpaal kat geven katten de voorkeur?

Aan wat voor soort krabpaal kat geven katten de voorkeur?

Nu u weet waarom het een goed idee is om te investeren in een krabpaal kat voor uw kat, vraagt u zich misschien af wat voor paal u moet kiezen. Moet u kiezen voor een horizontale of verticale krabpaal kat? Hoe hoog moet hij zijn? En zijn sisal en jute beter dan tapijt? Laten we eens nader bekijken welk soort krabpaal het beste bij de klauwen van uw kat past.

Hoogte

Wist u dat wetenschappers onderzoek hebben gedaan naar de ideale hoogte voor een krabpaal? Het is waar! Volgens een recente studie kunt u, als u uw kat wilt aanmoedigen om de paal te gebruiken, het beste kiezen voor een paal van een meter of hoger. Het blijkt dat hoe hoger de krabpaal kat, hoe kleiner de kans dat uw kat ongewenst krabgedrag op een lager niveau vertoont.

Materiaal

In hetzelfde onderzoek waarbij 4.105 katteneigenaren werden ondervraagd, zei 61% van de eigenaren dat ze hun kat een krabpaal van tapijt gaven, 58% gaf touw (sisal), 42% koos voor karton, 15% koos voor hout en 4% koos een ander materiaal. Als u denkt dat deze cijfers bij elkaar opgeteld meer dan 100% zijn, dan hebt u gelijk – de meeste ondervraagde huisdierenouders hadden meer dan één krabpaal kat.

De meerderheid van de ondervraagden zei dat hun kat de voorkeur gaf aan een krabton van touw, wat logisch is, want sisal biedt een veel beter kraboppervlak dan alle andere materialen, waardoor de klauwen van uw kat hetzelfde gevoel krijgen als wanneer ze buiten aan een boom krabben.

Verticaal vs. horizontaal

De resultaten zijn binnen en ze zijn overweldigend in het voordeel van verticale krabpalen: bijna alle ondervraagde huisdierouders meldden dat dit de paal was die hun kat het liefst gebruikte.

Wees echter niet blind voor horizontale krabpalen, want deze kunnen bijzonder nuttig zijn als u een kitten heeft die een verticale krabton te groot en overweldigend vindt, of een oudere kat die last heeft van gewrichtspijn en mobiliteitsproblemen – een horizontale krabpaal kan voor deze dieren veel comfortabeler zijn.

Werken kattenkrabpalen echt?

Krabpalen werken echt, maar het kan wat uitproberen zijn om de paal te vinden die uw katachtige vriend leuk vindt. Krabben is essentieel voor het mentale en fysieke welzijn van een kat, en als u de kat niet geeft wat hij nodig heeft om te krabben, zal hij zelf wel iets vinden wat u misschien liever niet had gezien. Sommige katten krabben graag verticaal of horizontaal, en sommige katten houden van beide. Als u er eenmaal een hebt gevonden die ze leuk vinden, hebt u een heel gelukkige kat.

Hoe laat ik mijn kat aan een nieuwe paal krabben?

U kunt uw kat laten krabben aan een nieuwe paal door er wat kattenkruid op te strooien en hem dan ergens neer te zetten waar hij toegankelijk is. Katten vinden het vaak leuk om te krabben nadat ze wakker zijn geworden, dus als u de paal in de buurt van hun slaapplaats zet, is dat een goede manier om ze zover te krijgen dat ze hem gebruiken. U kunt uw kat ook belonen met een traktatie als ze hun nieuwe paal gebruiken om het idee te versterken dat het een goede plek is om te krabben. En als u ze ziet krabben aan iets wat u niet wilt, kunt u ze besproeien met water of een hard geluid maken om ze van die gewoonte af te brengen.

Wanneer moet ik mijn kattenkrabpaal vervangen?

U moet uw krabpaal kat vervangen als hij kapot geklauwd is of als u merkt dat uw kat hem niet meer zo vaak gebruikt als vroeger. De meeste gaan tussen 6 maanden en 2 jaar mee, afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal en hoe vaak uw kat hem gebruikt. Soms kan een kat stukken losmaken die gevaarlijk voor hem kunnen zijn, dus als u ziet dat de uwe er slecht uitziet, is het misschien beter om voorzichtig te zijn en hem te vervangen.