INSIG
Dienstverlening

Wat is Psychotherapie?

Het leven is vol uitdagingen. De uitdagingen kunnen sociaal, emotioneel, lichamelijk en externe factoren zijn die afkomstig zijn van onze samenleving. Vele van ons kunnen omgaan met onze problemen, en overwinnen vaak de pijn en verdriet die door deze interne of externe factoren veroorzaakt worden. Diegenen die echter niet in staat zijn om met de problemen van het leven om te gaan, door verschillende redenen, hebben constructieve hulp nodig om te genezen en weer verder te gaan in het leven.

Mensen met voortdurende problemen in hun leven of worstelingen met relatie en emotionele problemen bezoeken psychologen voor psychotherapie. In principe is psychotherapie een goed omlijnd proces model met de aandacht op het helpen genezen van een individu van de problemen van het leven, en ze te voorzien met een constructieve manier om met langdurige problemen in het leven om te gaan. 

Er kunnen vele redenen zijn om in psychotherapie te gaan. Meestal is het door een verhoging in stress, die de individu niet meer aankan en dan vaak de verkeerde beslissingen in het leven neemt. Mensen breken door de opeenhopende stress van een scheiding, relatie problemen, zakelijke problemen, werkeloosheid en door uitdagingen in een nieuwe carrière.

De vraag is wanneer je een psycholoog moet bezoeken? Het antwoord zal van je huisarts komen. Je huisarts zal doorverwijzen naar een psycholoog op basis van je toestand. De huisarts zal een aanbeveling doen om een psycholoog te bezoeken voor psychotherapie therapie. De voortdurende problemen zijn moeilijk voor iemand en het geeft ze een hoop verdriet of pijn. Ook gaat het niet weg, maar houdt aan en brengt meer problemen en pijn.

Het doel van psychotherapie is om veranderingen in het leven van een persoon teweeg te brengen en ze te voorzoen met de kracht en redeneringen om de huidige levensproblemen door te denken en te reageren. Er wordt een therapie plan opgezet tussen de patiënt en de arts. De psycholoog zal de patiënt naar de wortel van het probleem brengen en helpen met een nieuw levensperspectief op zetten.

Dit helpt patiënten om bestaande problemen met een nieuwe perspectief te bekijken en geeft ze de kracht en vertrouwen om met de huidige problemen in het leven om te gaan.

Na een paar sessie therapie begint de patiënt zelfvertrouwen en helderheid te krijgen om zelf met de situatie om te kunnen gaan. Met een scherpe geest en met een grotere vaardigheid om de problemen in te kunnen schatten, worden de beslissingen in de juiste richting gemaakt. Na een volle kuur begint de patiënt zich normaal te voelen en is in staat om het stressniveau laag te houden door de juiste corrigerende beslissingen in het leven te nemen. De sleutel tot succesvolle therapie is de wilskracht van het individu om de therapie uit te proberen en naar de psycholoog te luisteren.

Lees meer over psychotherapie hier!

https://www.depsycholoog.nl/nijmegen/