INSIG
Image default
Dienstverlening

Waarom er steeds vaker in schuren word ingebroken.

Waarom er steeds vaker in schuren word ingebroken

Even snel je scooter of fiets in de schuur parkeren is wel zo veilig zou je denken. Uit een enquête van de slotenmaker Rotterdam is gebleken dat 1 op de 4 bewoners in Rotterdam de afgelopen 4 maanden slachtoffer is geweest van een inbraak in zijn of haar schuur. De reden hiervoor is dat inbrekers het tegenwoordig steeds vaker munten op schuren omdat deze meestal een slot hebben die makkelijk open te breken is. Het is natuurlijk zonde dat je gloednieuwe fiets of scooter zonder enig probleem gestolen kan worden. Daarom heeft de slotenmaker Rotterdam een aantal tips om dit te kunnen voorkomen!

Een kwalitatief slot

Het hebben van een kwalitatief slot is van groot belang. Met een simpel hangslot ben je het perfecte slachtoffer voor inbrekers. Uit een test is gebleken dat je een hangslot binnen 10 seconden zonder inspanning makkelijk kan openbreken. Daarom is het noodzaak om een goed slot te kopen dat je niet zomaar open kan breken. Het enigste voordeel van een slecht slot is dat als je bent buitengesloten van je schuur dat je wel makkelijk weer naar binnen kunt.

Extra beveiliging voor je fiets of scooter

De meeste mensen zetten hun fiets of scooter op slot in de schuur, maar zetten deze niet ergens aan vast. Alleen je scooter of fiets op slot zetten is niet voldoende om diefstal tegen te gaan. De veiligste optie is om een extern kettingslot te kopen. Vervolgens moet je dit slot vastmaken aan een onderdeel van je scooter of fiets dat niet losgemaakt kan worden en aan een ander object in de schuur zoals een kast. Door dit te doen maak je het voor de inbreker tien keer zo lastig en is de kans groot dat die voor het hazenpad kiest zonder dat er buit gemaakt is.

Advies van specialisten

Met het opvolgen van deze tips maak je jezelf al een moeilijker slachtoffer voor inbrekers. De kans is groot dat ze jou niet uitkiezen als hun volgende doelwit. Ben je benieuwd wat je nog meer kunt doen om inbraken te voorkomen op jouw schuur of woning? Vraag dan om preventieadvies bij de expertslotenmaker Rotterdam!

https://www.expertslotenmaker.nl/