INSIG
Image default
Woning en Tuin

Waarom een waterbed kiezen?

Wat aanvankelijk als een excentriciteit of een luxeartikel werd beschouwd, is thans een door rustexperts sterk aanbevolen voorziening. Waterbed matrassen zijn niet alleen een andere manier van slapen. Ze zijn ook zeer aan te bevelen voor mensen met rugproblemen, rust of zelfs allergieën.

Op het gebied van decoratie hebben ze niet veel invloed, omdat ze vergelijkbaar zijn met elk conventioneel bed. Ondanks enkele nadelen, zoals de afmetingen of het buitensporige gewicht, wegen de voordelen ervan op tegen de investering en compenseren zij deze. Het belangrijkste is dat ze veel gewicht kunnen dragen. Er zijn modellen die water kunnen verwarmen. Stel u voor hoe bevredigend dat moet zijn in de winter.

Wat de medische voordelen betreft, zijn dit soort bedden uitstekend voor de bloedsomloop, rugproblemen en slaapstoornissen. Bovendien kunnen alle mensen die allergisch zijn voor stof een extra voordeel vinden in een watermatras. Dit komt omdat het oppervlak niet bevorderlijk is voor de ophoping van stof en toch gemakkelijk kan worden ontsmet.

1. Ideaal voor het verlichten van pijn en ongemak

Het waterbed helpt de pijn en de onbeweeglijkheid te verlichten die worden veroorzaakt door artritische ontsteking van de gewrichten. Er is nog steeds geen volledige genezing voor dit lijden. Het waterbed past zich perfect aan uw lichaam aan en de lage druk zorgt voor een continue bloedcirculatie. Bovendien heeft de warmte een zeer positief effect op acute pijn.

2. Verlichting van rugklachten

De perfecte combinatie van het liggen in water en de versterkte schuimvulling van het waterbed is ideaal voor wie last heeft van nek- en rugpijn door slijtage van de wervels in de nek of de onderrug, en vermindert tevens de spierspanning. De rug en de heupen worden voldoende ondersteund, terwijl het liggende lichaam niet wordt blootgesteld aan druk in de rug.

3. Verbetert de slaapkwaliteit

Het feit dat de waterbedden zich perfect aanpassen aan de contouren van het lichaam, en de zelfregulerende eigenschap van het verwarmingselement, maken een totale ontspanning mogelijk.

De bloedsomloop stroomt vrij en dit vermindert overmatige bewegingen of verandering van houding gedurende de nacht, wat leidt tot langere fasen van diepe slaap, zodat u de volgende ochtend verfrist en ontspannen wakker wordt.

4. Ideaal voor mensen met een allergie

Huisstofmijtophoping is een van de belangrijkste oorzaken van allergische reacties zoals astma. Een van de belangrijkste voordelen van waterbedden is hun hygiëne. Waterbedden voorkomen de verspreiding van huisstofmijt, omdat deze niet in het binnenste van de matras kan doordringen, waardoor blootstelling aan dit soort allergeen wordt vermeden. Bovendien kan het externe materiaal gemakkelijk worden verwijderd en gewassen.

5. Cellulaire regeneratie

Door een diepere slaap neemt de hormoonafscheiding van STH en melatonine toe, die betrokken zijn bij het proces van celregeneratie, wat een beter lichamelijk herstel en versterking van het immuunsysteem mogelijk maakt, een uitstekende bondgenoot om vroegtijdige veroudering te voorkomen.

Zo zorgt een waterbed voor ontspanning, een betere slaap, vermindering van spanning en stress, en maakt het de bestrijding van bepaalde soorten pijn in de houding mogelijk, wat een alternatief is voor uw gezondheid en een betere kwaliteit van leven.

https://lalunawaterbedden.nl/