INSIG
Image default
Winkelen

Shisha kooltjes noodzakelijk om shisha te roken

Shisha kooltjes noodzakelijk om shisha te roken

Iedereen die shisha rookt of wilt gaan roken heeft shisha kooltjes nodig om te kunnen gaan roken. In alle shisha winkels worden shisha kolen verkocht van verschillende merken. Er zijn ook behoorlijk veel verschillen tussen deze kolen. Om te beginnen hebben we het grootste onderscheid en dat is namelijk het verschil van natuurkolen en easy light charcoals.

Natuurkolen worden vaak gemaakt van kokosschillen zonder additieven. Hierdoor krijg je geen nare geuren tijdens het verhitten van de kolen en tijdens het roken van je waterpijp. De meeste shisha winkels raden ook aan om deze kooltjes te gebruiken in plaats van de easy light charcoals.

Easy light charcoals zijn misschien wel de bekendste kolen in Nederland. Deze kolen worden gemaakt van verschillende chemicaliën. Dit merk je ook tijdens het roken van de waterpijp. Jammer genoeg merk je hierdoor veel minder van je smaak en heb je een geur van de kolen en ook de smaak die je vaak proeft. Deze shisha kolen hebben ook een laagje dat er voor zorgt dat ze met een aansteker aangemaakt kunnen worden. De kolen zullen zelf zorgen dat ze aangaan doordat dit laagje zal verbranden.

Natuurlijke shisha kolen zijn dus de beste kolen die je kan gebruiken tijdens een shisha sessie. Voor deze kolen heb je wel een kolenbrander nodig om ze aan te krijgen. De meest gangbare waterpijp kolen zijn 25 millimeter en 26 millimeter. Sommige natuurkolen hebben een andere vorm dan vierkant, dan hebben we het over hexacon sticks die in het buitenland worden gebruikt en een ronde vorm die is opgebroken uit drie stukken die is bedoeld voor een ronde heat management device zoals Kaloud.

In de waterpijp winkel van ShishaQuality zijn er verschillende waterpijp kolen verkrijgbaar. Niet alleen de natuurkolen maar ook de easy light charcoals voor de liefhebbers. Er zijn kolen verkrijgbaar van verschillende merken.