INSIG
Image default
Woning en Tuin

Raamdecoratie voor een landelijk interieur

Een landelijk interieur is een van dé populairste interieur stijlen in Nederland. Een landelijk interieur is een veel gekozen interieurstijl door de gezellig en behaaglijke uitstraling. Een landelijk interieur laat je door de ruwe hout tinten, ronden vormen en wollen spreien echt thuis voelen. In deze blog helpen van jou een eind op weg met het inrichten van een prachtig landelijk interieur, want ook raamdecoratie is een belangrijk onderdeel voor jouw mooiste huis.

Gordijnen

Een van de populairste raamdecoratie voor een landelijk interieur is vitrages of inbetween gordijnen. Vitrages en inbetween gordijnen zijn geliefd doordat deze soorten gordijnen veel natuurlijk licht doorlaten. Veel natuurlijklicht inval is een belangrijk kenmerk van een landelijk interieur. Doordat vitrage en inbetween gordijnen veel licht doorlaten heb je niet honderd privacy en is het mogelijk om silhouetten van buitenaf te zien. Meer behoefte aan privacy? Kies dan voor verduisterende gordijnen die het onmogelijk maken voor pottenkijkers om naar binnen kijken. Geïnteresseerd in gordijnen voor een landelijk interieur? Neem dan eens een kijkje op ilumio.nl, waar gordijnen kopen zo makkelijk mogelijk wordt gemaakt.

Vouwgordijnen 

Net als gordijnen stralen vouwgordijnen ook gezelligheid en warmte uit. Kies voor transparante of lichtdoorlatende vouwgordijnen wanneer je veel natuurlijklicht je ruimte binnen wilt laten. Zoals al eerder benoemd zorgt natuurlijklicht ervoor dat het landelijke interieur helemaal opbloeit. Het vouwsysteem en het tastbare reliëf waar het vouwgordijn over beschikt geeft een natuurlijk element. Laat het vouwgordijn perfect matchen met je landelijke interieur door te kiezen voor een natuurlijk of licht gekleurd vouwgordijn.

Houten jaloezieën

Natuurlijke materialen zijn een must in een landelijk interieur. Denk aan wollen spreien, dierenhuiden, planten en houten meubilair. Houten jaloezieën zorgen voor nog meer natuurlijke sferen in je ruimte waardoor ze perfect passen in een landelijk interieur. Door de houten lamellen van de jaloezieën kun je gemakkelijk de hoeveelheid lichtinval en privacy bepalen.