INSIG
Image default
Gezondheid

Paniekaanvallen stoppen tips

Als je last hebt van paniekaanvallen dan is dat natuurlijk heel erg vervelend. Je leven kan letterlijk een donkere put worden als je last hebt van paniekaanvallen. Maar jouw angst- en paniekaanvallen coach kan op verschillende manieren. Ik geef je een aantal tips wat je kunt doen.

Blijf bewegen

Veel mensen met paniekaanvallen willen liever thuis (veilig) op de bank zitten. Ze gaan er liever niet op uit omdat ze bang zijn dat er weer een paniekaanval kan komen. Maar door binnen te blijven wordt de agnst alleen maar groter, omdat ze toegevoegd aan de angst. Probeer daarom wat meer te bewegen en naar buiten te gaan. Zo kun je je gedachten verzetten.

Neem meer rust

Je zult het vast wel vaker hebben gehoord: neem meer rust. Ja natuurlijk is meer rust nemen belangrijk. Maar hoe neem je meer rust? Dit doe je door niet meer de dingen te doen waar jij je niet meer goed bij voelt. Als je ergens stress van ervaart: stop ermee. Als je moe bent: ga slapen of neem rust. Probeer niet meer over je eigen grens heen te gaan. Elke keer dat je over je eigen grens heen gaat kun je een paniekaanval krijgen.

Eet gezond

Gezonde voeding is ook belangrijk. Je wilt graag zo licht mogelijk voedsel. Voedsel dat licht verteerbaar is rustiger voor je Mind en zorgt ervoor dat je mind last krijgt van paniekaanvallen.

Kies voor jezelf

Veel mensen die over hun eigen grens heen gaan hebben vaak last van paniekaanvallen. Probeer daarom om wat vaker voor jezelf te kiezen. We staan altijd klaar voor een ander, maar nu is het tijd voor onszelf. Uiteindelijk ben jij het belangrijkste. Durf daarom wat vaker nee te zeggen tegen die je niet dienen. Je zult merken dat je het steeds wat beter gaat als je die stap zet.

https://nickdewaard.nl/