INSIG
Woning en Tuin

Op zoek naar jouw nieuwe houten trapleuning

Een nieuwe houten trapleuning is er te vinden in veel verschillende vormen en maten. Je hebt ruime keuze uit meerdere profielen, houtsoorten, behandelingen en kleuren. Zo vind je altijd iets wat bij je past, maar hoe vind je nou die perfecte houten trapleuning tussen al die opties? In dit artikel laten we je zien waarom je voor een houten trapleuning wilt kiezen en welke verschillende opties je hiervoor allemaal hebt.

 

Houten trapleuning: populair, tijdloos en ruime keuze

Een houten trapleuning is een ware klassieker en al jaren populair. Tegenwoordig maakt de houten leuning een volledig comeback in veel huishoudens. De warme uitstraling en de passende combinatie met vrijwel elk interieur. Daarnaast zijn de mogelijkheden voor een houten trapleuning enorm groot. Je bepaalt niet alleen het profiel en de vorm, maar ook de behandelingsopties en de uiteindelijke kleur. Meer dan genoeg opties om voor jou de perfecte houten trapleuning te vinden.

 

Alle verschillende opties voor houten trapleuningen

Met al deze verschillende eigenschappen kan het lastig zijn al je opties op een rijtje te zetten. Daarom doen wij dat voor je. We laten je zien uit welke vormen je kunt kiezen, maar ook uit welke behandelingen en kleuren. Het meest bepalend voor de looks van je nieuwe leuning is de vorm ervan. Voor de vorm heb je keuze uit vijf verschillende opties. Je kunt gaan voor een traditionele ronde of rechthoekige houten trapleuning, of gaan voor iets uniekers. Zo kun je een houten trapleuning nemen in de vorm van een boomstam, of in de vorm van een (modern) sleutelgat. Elke vorm van de trapleuning heeft volledig zijn eigen uitstraling en karakteristieken, dus geen enkele vorm geeft hetzelfde gevoel.

Ook voor de behandelingen van de houtsoort kun je uit meerdere opties kiezen. Om het hout te beschermen en langer mooi te houden, is het verstandig deze te behandelen met een olie. Dit kan simpelweg met een kleurloze olie. Je houten trapleuning is dan wel beschermd, maar behoudt wel zijn oorspronkelijke kleur. Mogelijk word je leuning enkel net wat donkerder. Wil je direct een andere uitstraling, kun je kiezen voor een kleurolie. Met de types Natural White, Mahogany of Dark Oak voorzie je je houten trapleuning van een beschermlaag met een natuurlijk karakter, maar toch een andere uitstraling. Als je op zoek bent naar een witgelakte houten trapleuning, kun je dit ook direct laten behandelen. De trapleuning wordt dan direct in zijdeglans wit geschilderd. Wit is niet de enige kleurenoptie die je hebt voor houten leuningen. Ook zwart behoort tot de mogelijkheden. Deze kleur alleen is misschien wel harder in opruk dan alle andere houten leuningen samen. Het klassieke gevoel van hout wordt gecombineerd met het stoere en strakke uiterlijk van zijdeglans zwart, zodat het vrijwel elk interieur aanvult en volledig afwerkt.