INSIG
Image default
Aanbiedingen

Maten van notitieboeken en organisers

Bij het online winkelen voor notitiebboekjes, blokken schrijfgerei lijkt het moeilijk om het meest geschikte formaat te kiezen. Daarom zien sommige mensen over het hoofd om de juiste schrijfwaren te kopen, zoals het juiste formaat notitieboek.

Een notitieboek is perfect om aantekeningen te maken of schetsen te maken. Een notitieboek kan echter ook een uitstekende aanvulling zijn op uw persoonlijke bezittingen. Het ideale formaat notitieboek kan uw dagboek- of tekenactiviteit plezierig maken en iets waar u altijd naar uitkijkt. Daarom moet u de standaard Penworld notitie boek maten kennen.

Mensen gebruiken verschillende notitieboekformaten voor verschillende doeleinden. Notitieboekjes voor reizigers hebben andere afmetingen dan notitieboekjes voor in het veld. En de standaardmaten van notitieboeken verschillen van die van bullet journal-notitieboeken. Spiraalvormige notitieboekjes zijn meestal gebaseerd op de standaard A-serie en Japanse notitieboekjes. Als u het meest geschikte type notitieboek wilt kopen, is deze vergelijking van notitieboekmaten het beste voor u.

Het papierformaat dicteert het formaat van een notitieboek  of organiser van Filofax. De tabel met notitieboekmaten verschilt echter van land tot land. Bijvoorbeeld, de Amerikaanse notebookgrootte volgt de ANSI standaard notebookmaten. De VS-notitieboekpapiermaten zijn meestal ontworpen in de maten “letter” en “ledger” of “tablet”. In andere landen worden andere afmetingen van notitieboekpapier gebruikt. De notitieboekformaten A4, A5 en A6 worden gebruikt in notitieboeken en planners.

Naast de bekende notitieboek formaten zijn er ook Japanse notitieboekformaten. Het B5 formaat wordt het meest geproduceerd in Japan. Sommige Japanse fabrikanten, zoals Apica Co., Limited, zijn begonnen met het exporteren van notitieboeken naar andere landen. Apica notitieboekjes variëren van B5 tot pocket notitieboekjes. Populaire merken als Rhodia, Tul, Archer and Olive en Moleskine hebben ook verschillende notitieboekformaten.