INSIG
Image default
Aanbiedingen

Leuk: scriptie schrijven!

Leuk: scriptie schrijven!

Staat jouw aankomende (halve) schooljaar in het teken van het schrijven van een scriptie? Geen wonder dat je deze blog hebt aangeklikt; de kans is vrij aannemelijk dat je al stress ervaart of in ieder geval een beetje tegenzin. Maar wist je dat dat helemaal niet nodig is? Het schrijven van je scriptie is namelijk ontzettend interessant en eigenlijk ook best wel leuk! Wil je weten hoe? Lees dan snel even met ons verder.

 

Ga voor goud

Oké, wij snappen ook heus wel dat het genereren van data en het analyseren ervan heus geen pretje is, en ook het schrijven van resultaten niet per se een bucketlist item is. Echter… heb je er wel eens over nagedacht dat het best wel interesting kan zijn om een scriptie te schrijven en die data dus te onderzoeken en erover te schrijven? Stel je voor dat jij mega fan bent van een bepaalde sport; hockey bijvoorbeeld. Wat als je hockey nou kan gebruiken als onderwerp? Of iets anders wat je ontzettend leuk, of in ieder geval interessant vindt? Dan is dat hele scriptie schrijven toch helemaal niet zo’n probleem?

 

Timemanagement

Het schrijven van een scriptie wordt vaak gezien als iets wat niet leuk is, en weet je waar dat vaak gepaard mee gaat? Ontzettend veel tijd stress! Op het moment dat een scriptie schrijver tijd stress ervaart, vindt hij of zij het meestal direct al een stuk minder leuk. Zorg daarom dat je van tevoren een duidelijke planning voor jezelf op poten zet; wanneer begin je bijvoorbeeld met het methode hoofdstuk? Hoeveel weken ga je uittrekken voor het genereren van zo veel mogelijk datum? Wanneer zet je jouw voorwoord scriptie op papier, en wanneer ga je jouw concluderende woorden neer zetten? Zorg ervoor dat je dit voor jezelf volledig uitstippelt; wanneer je geen tijd stress ervaart en dus rustig door jouw scriptie heen vaart, zal je het proces en het schrijven ervan als een stuk leuker ervaren!

 

https://www.topscriptie.nl/