INSIG
Image default
Dienstverlening

Is lassen rvs lastig?

Lassen van RVS (roestvrij staal) is een veelgebruikte techniek voor het repareren en maken van metaalconstructies. Door de hoge corrosieweerstand, sterkte en duurzaamheid maakt dit materiaal het ideaal om te gebruiken in industriële toepassingen. Er zijn verschillende manieren waarop RVS gelast kan worden, zoals TIG-lassen, MIG-lassen, MAG-lassen of lassers met elektronische boog ontsteking (EBO). Elk van deze methoden heeft zijn eigen voordelen en nadelen. TIG-lassers (tungstenaar inert gas) worden meestal gebruikt voor lassen van dunne platen of kleine stukken lassen RVS. Deze methode vereist vaardigheid, maar is relatief gemakkelijk te leren. Het vereist ook dat er een apart apparaat gebruikt wordt om argon als beschermende atmosfeer aan te brengen tijdens het lassen, wat bijdraagt aan de kwaliteit van het laswerk.

MIG lassen werkt net even anders

MIG-lassen (metal inert gas) is een veelgebruikte lasmethode voor RVS, omdat het sneller en gemakkelijker te leren is dan TIG-lassen. Het gebruikt een draad als elektrode die wordt aangebracht door middel van een afgeschermde boogontsteking. Deze techniek produceert lassen met minder slagvastheid dan TIG-lassers, maar kan wel goed zijn voor dunne platen.

En dan heb je ook nog MAG lassen

MAG-lassen (metal active gas) is een andere gebruikelijke lasmethode voor RVS. Het vereist het gebruik van een elektrode die wordt aangebracht met behulp van een afgeschermde boogontsteking en argon als beschermende atmosfeer. Deze techniek kan ook goed zijn voor dunne platen, maar produceert lassen met meer slagvastheid dan MIG-lassers.

In alle gevallen ben je bij Pharma-tec.nl aan het juiste adres als je hier naar op zoek bent. Kennis en expertise staat bij hun hoog in het vaandel.