INSIG
Beauty en verzorging

In een wip je haar geknipt

Het is een feit dat als je haar goed verzorgd en geknipt is, jij je ook helemaal tip top voelt. Wanneer je je haar net gewassen of geknipt hebt, dan voel je je als een helemaal nieuw persoon. Nu kan je de hele wereld aan. Dit gevoel wil je zo lang mogelijk vasthouden, totdat je weet dat je weer naar de kapper moet. Ondanks dat het enorm fijn is om net geknipt te zijn, hebben veel mensen ook horrorverhalen over ervaringen bij kappers. Dat is natuurlijk erg vervelend, want dat ontmoedigt je om lekker naar de kapsalon delft te gaan. In tegenstelling tot wat jij waarschijnlijk denkt, is zo’n slechte ervaring bij de kapper meestal jouw eigen dikke schuld. Niet die van de kapper. Om nog meer horror verhalen te voorkomen, bespreek ik in dit artikel de drie meest gemaakte fouten bij de kapper.

 

De eerste fout is dat veel mensen zich niet goed voorbereiden op een kappersbezoek. Ze stappen dan gewoon op de fiets en lopen bij een willekeurige kapper delft zonder afspraak naar binnen. Daar delen ze mee dat ze het ook niet precies weten, maar dat de kapper er maar wat van mag maken. Als het kapsel dan een uurtje later klaar is, dan schrikken deze mensen zich rot. Dat was helemaal niet wat ze bedoelden! Maar wat bedoel je dan wel? Dat had je niet gezegd. Kortom, bereid je voor en neem foto’s mee ter inspiratie voor de kapper.

 

De volgende fout die veel mensen maken, is dat ze veel te bescheiden zijn. Vertellen wat je wil is best wel moeilijk en voor jezelf opkomen ook. Als de kapper een andere visie heeft dan jij, dan moet je dat gewoon aangeven. Ook als je iets niet helemaal mooi vind, dan moet je dat echt zeggen. Anders loop jij niet vrolijk de kapsalon uit.

 

De derde veel gemaakte fout, is dat veel mensen terugkeren naar een kapperszaak die hun haar al een keer verpest heeft. Gewoon, omdat ze gewend zijn om naar die zaak te gaan. Dat hoeft helemaal niet! Ga lekker naar een andere kapper, een kapper die jou blij maakt.

https://www.onekappers.nl/