INSIG
Image default
Dienstverlening

Hoe een verstopte doucheafvoer een vermomde zegen kan zijn?

Hoe een verstopte doucheafvoer een vermomde zegen kan zijn?

Dus wat veroorzaakt de verstopping precies?

Verstopping kan worden veroorzaakt door haar, zeep, vuil en ander vuil.

De verstopping is de belangrijkste oorzaak van verstopping in een doucheafvoer. Het kan ook worden veroorzaakt door een opeenhoping van zeepresten. Als je hierbij hulp nodig hebt of je ondervindt problemen met een WC, zoals wc verstopping Leiden, bel dan gerust met de specialisten van Regio Riool

Een verstopte doucheafvoer snel en efficiënt reinigen?

De meest effectieve manier om een verstopte doucheafvoer te reinigen is door een plunjer te gebruiken. Er zijn echter mensen die geen plunjer willen gebruiken en in plaats daarvan hun doe-het-zelf-vaardigheden willen uitproberen.

Om het u gemakkelijker te maken, hebben we eenvoudige stappen gegeven om uw doucheafvoer snel en efficiënt te reinigen zonder gereedschap of chemicaliën.

Dingen die u moet vermijden tijdens een verstopte doucheafvoer

De afvoer van de douche is vaak verstopt met haar, zeep en ander vuil. Hier zijn enkele manieren om het probleem te voorkomen voordat het begint.

Vermijd het gebruik van een borstel of kam onder de douche

– Alles wat een grote hoeveelheid zeepsop creëert, kan problemen veroorzaken met het verstoppen van uw doucheafvoer.

– Vermijd het gebruik van een borstel of kam op uw haar terwijl u onder de douche staat, omdat hierdoor schuim kan ontstaan en uw afvoer verstopt kan raken.

– Als je lang haar hebt, probeer het dan in een knot te wikkelen voordat je onder de douche gaat om te voorkomen dat er water op je hoofdhuid komt en schuimvorming in je haar ontstaat.

– Overweeg om luffa-sponzen te gebruiken in plaats van zeepstaven, omdat ze minder snel schuim ophopen of zeepsop vormen dat erin blijft plakken

Waarom u de kans van een verstopte doucheafvoer niet mag missen

Als u een verstopte doucheafvoer heeft, is het belangrijk om tijdens de verstopping geen kans te missen. Hier zijn enkele dingen die u moet doen als uw douche is geblokkeerd:

– Probeer de afvoer niet zelf te ontstoppen. Er kan een pijp zijn die gerepareerd moet worden en het zou meer kosten dan alleen het inhuren van een loodgieter.

– Als er geen andere opties zijn, bel dan een professionele loodgieter en vraag hen om hulp.

– Als je geen hulp kunt inroepen, probeer dan een zuiger of slang te gebruiken om de afvoer te ontstoppen.

– Probeer eerst azijn te gebruiken voordat u een andere methode probeert om de verstopping op te ruimen.

https://regioriool.nl/afvoerdiensten/toilet-ontstoppen/toilet-ontstoppen-leiden/