INSIG
Woning en Tuin

Het aanleggen van een nieuwe onderhoudsvrije tuin

Bent u van plan om binnenkort een nieuwe onderhoudsvrije tuin aan te leggen of overweegt u om binnenkort een nieuwe onderhoudsvrije tuin aan te leggen dan kunnen wij het adviseren om deze pagina door te lezen. Op deze pagina leest u namelijk wat een onderhoudsvrije tuin is, wat de karaktereigenschappen en de kenmerken van een onderhoudsvrije tuin zijn, waar u op moet letten bij het aanleggen, welke aspecten er in het tuinontwerp meegenomen kunnen worden en hoe een onderhoudsvrije tuin tot stand komt.

Wat een onderhoudsvrije tuin is

Kort gezegd is een onderhoudsvrije tuin een tuin waar u geen onderhoud aan heeft. U hoeft dus geen onkruid te wieden, het gras niet te maaien, de grond niet te bemesten en u hoeft geen nieuwe beplanting te planten. Nu reist wellicht de vraag: is dat wel mogelijk? Het antwoord daarop is voor 95% ja. Het is inderdaad mogelijk om een onderhoudsvrije tuin aan te leggen. Toch zal iedere tuin, ook een onderhoudsvrije tuin, van tijd tot tijd schoongemaakt moeten worden. Daarmee kunnen we concluderen dat een onderhoudsvrije tuin in alle gevallen niet voor 100% onderhoudsvrij kan zijn.

Wat u terug kunt zien in een onderhoudsvrije tuin

In een onderhoudsvrije tuin wordt vaak gebruikt van symmetrische vormen. Zo wordt er met een onderhoudsvrije tuin vaak een moderne tuin bedoelt. Een dergelijke tuin is in de meeste gevallen voorzien van lange borders, rechte paden, een groot terras en soms ook een strakke vijver. Toch willen we benadrukken dat een onderhoudsvrije tuin er ook sierlijk uit kan zien. De begrippen strak en recht gaan dus niet altijd op.

Het aanleggen van een nieuwe onderhoudsvrije tuin begint bij het tuinontwerp

Tegenwoordig wordt vrijwel iedere nieuwe tuin door een tuinarchitect of een hoveniersbedrijf ontworpen. Gezien de grote vraag naar onderhoudsvrije tuinen zijn er vandaag de dag veel tuinarchitecten en hoveniersbedrijven die zich hebben gespecialiseerd in het ontwerpen van een onderhoudsvrije tuin. Het beste kunt u dan ook op zoek gaan naar een tuinarchitect of een hoveniersbedrijf die zich heeft gespecialiseerd in dit type tuin.

Bij het laten maken van een tuinontwerp is het belangrijk om uw eisen met de ontwerper te delen. Houdt de lijst met eisen wel beperkt. Voor een ontwerper is het namelijk van groot belang dat hij of zij ruimte heeft voor eigen inbreng. Vaak zijn dergelijke professionals zeer creatief. Het is dan ook belangrijk, en bovenal in uw eigen voordeel, als een ontwerper zijn of haar creativiteit in het tuinontwerp kan verwerken.

Is een nieuwe onderhoudsvrije tuin duur?

In de algemene zin is het aanleggen van een onderhoudsvrije tuin iets duurder dan het aanleggen van een ander type tuin. Dat komt vooral door de duurzame materialen die in een dergelijke tuin gebruikt worden. De kosten voor het aanleggen van een nieuwe onderhoudsvrije tuin liggen gemiddeld 20% hoger dan bij het aanleggen van een ander type tuin. Deze investering verdiend u echter al snel terug omdat de materialen die in de tuin gebruikt worden veel langer mee zullen gaan. Voor het laten maken van een tuinontwerp zitten er tussen een onderhoudsvrije tuin en een ander type tuin geen verschil. Kortom, wat ons betreft kunt u met een gerust hart voor een onderhoudsvrije tuin kiezen!

https://www.vergelijkhoveniers.nl