INSIG
Image default
Woningen

Handige tips voor als je de keuken wilt vernieuwen

Na een aantal jaar raken sommigen uitgekeken op hun keuken. Dit is volkomen normaal. Een keuken vernieuwen kan best een klus zijn. U kunt uw keuken een opknapbeurt geven zonder de oude keuken er volledig uit te slopen. Bekijk hieronder een aantal tips voor het vernieuwen van uw keuken. 

Voorbereidend werk

Voordat u begint aan het vernieuwen van uw keuken is het altijd handig om eerst inspiratie op te doen. Bezoek showrooms en stel een wensenlijst op van de stijlen, kleuren, patronen en apparaten die u in uw nieuwe keuken wilt hebben. Bedenk van welke apparaten u een meer moderne versie wilt aanschaffen. Wilt u een nieuwe afzuigkap of een inductiekookplaat? Houd er dan rekening mee dat hier soms een levertijd bij komt kijken. Bedenk ook welke klussen u zelf wilt uitvoeren en waar u een klusjesman voor in wilt huren. Als u uw plan af hebt, kunt u beginnen aan de metamorfose. 

Keukenkastjes vernieuwen met behulp van wrapfolie

Wrapfolie is dé uitvinding op gebied van vernieuwing van keukens. De interieurfolie die wordt gebruikt voor het wrappen is speciaal ontwikkeld voor het decoreren van oppervlaktes als keukenkastjes, werkbladen en tegels. Deze speciale folie is bestendig tegen vocht en is brandwerend. Daarnaast zijn de folies goed schoon te houden, kras-en kleurvast en duurzaam. Het aanbod folies is ontzettend groot. De folies zijn er in allemaal verschillende kleuren en printen. Er bestaat hoogglans, metallic en mat folie wat de mogelijkheden eindeloos maakt. Na het wrappen van uw keuken zult u versteld staan van het resultaat. Het proces van wrappen is secuur en moeten worden uitgevoerd door professionals. Huur Wrap Je Keuken in voor het wrappen van uw keuken. 

Nieuw werkblad

Het veranderen of vervangen van het werkblad kan de keuken direct een volledig nieuwe uitstraling geven. U kunt werkbladen vinden van marmer, hout, beton en kunststof. Het soort werkblad werkt mee aan een bepaalde look van de keuken en elke soort heeft ook zijn eigen voor- en nadelen. Vind u definitief het werkblad vervangen een te grote klus of valt dit buiten het budget? Dan kunt u ook altijd uw werkblad laten wrappen. Zo geeft u uw werkblad een nieuwe look zonder teveel gedoe of kosten. 

Nieuwe achterwand

De achterwand van het werkblad is een groot oppervlak dat ook belangrijk is voor de uitstraling van de keuken. Bent u uitgekeken op uw oude werkblad of bent u toen aan een nieuwe achterwand? Vervang deze dan. Als u tegels hebt, kunt u deze weg laten halen, laten stuken en opnieuw laten invullen. Gaat het renoveren van uw achterwand verder dan uw verwachtingen? Ook hier kunt u met behulp van wrapfolie een compleet nieuwe look creëren.