INSIG
Image default
Dienstverlening

Een luchtkoeler of een airco?

Een luchtkoeler laat de temperatuur binnen de omgeving met een aantal graden dalen op warme dagen. Als je een meer constante verlaagde temperatuur in de woon-of slaapkamer verkiest dan moet je voor de airco gaan.

Werking luchtkoeler

Doordat er water wordt verdampt koelt een luchtkoeler de omgevingslucht af. Warme en droge lucht wordt via een natte filter aangezogen, de luchtkoeler gebruikt vervolgens deze warme lucht om water te verdampen in de filter. Op het moment dat de warme lucht langs de natte filter passeert wordt het afgekoeld.

Voor- en nadelen luchtkoeler

Desondanks dat een luchtkoeler minder effectief de ruimte afkoelt dan een airco heeft een luchtkoeler toch nog zijn voordelen. Een luchtkoeler zorgt voor meer verse lucht, het vermijdt droge lucht terwijl bij een airco de lucht wel droogt. Vervolgens is een luchtkoeler meer flexibel dan een airco, je kan de meeste luchtkoelers verplaatsen die ben je niet verplicht om op een specifieke plaats te installeren.

Een aantal nadelen van een luchtkoeler zijn dat de luchtkoeler bij en hoge luchtvochtigheid niet optimaal werkt. Een luchtkoeler produceert te veel vochtige lucht en geeft daardoor een meer benauwd gevoel.

Portacool

Eén van de meest bekende merken van de luchtkoeler is de Portacool luchtkoeler, de Portacool luchtkoeler is ook zeer bekend in Nederland. Het is mogelijk om een Portacool luchtkoeler te kopen in Nederland maar je kan ze ook huren. De mobiele luchtkoelers van Portacool zijn één van de goedkope oplossingen voor het koelen van lucht én het is ook nog erg duurzaam en milieubewust. De Portacool luchtkoelers zijn geschikt voor zowel de industrie, werkplaatskoeling, het koelen van stallen, tenten en sportscholen. Doordat de Portacool mobiele luchtkoelers op de energielijst staan is het mogelijk om een subsidie te ontvangen voor verschillende modellen.

Opberging van de luchtkoeler

Het is belangrijk dat je na een warme zomer je Portacool luchtkoeler correct opbergt zodat je er tijdens de zomer weer zorgeloos van kunt genieten. Je kan de stappenplan in de handleiding dat met de luchtkoeler meekomt terug vinden.

https://duravert-portacool.com/