INSIG
Zakelijk

Gaan we wel of niet uitbesteden?

Het is erg lastig om ondernemer te zijn in de bouwsector. Waarom? Nou, in deze sector zijn er meer regels om rekening mee te houden dan in alle andere sectoren die er zijn. Ondernemers ondervinden maar weinig voordeel van de vele regels, ze hebben eerder hinder van de meeste regels waar ze rekening mee moeten houden. De regels zijn meer beperkend dan nuttig voor de bedrijfsvoering voor de organisaties. Des te minder regels, des te beter het zal zijn voor een organisatie.

 

Naast de gewone afspraken en regels dienen bedrijven zich ook te houden aan de afspraken die binnen de CAO vallen. De CAO bouw is een CAO met meer regels dan alle andere bekende CAO’s. Het is daarom een stuk ingewikkelder om je binnen deze CAO te bewegen als bedrijf. Een deel van de CAO is dus vooral een grote hinder voor de bedrijven. De vele regels maken het de ondernemers alleen maar moeilijker en zouden daarom verminderd moeten worden.

 

Om het jezelf toch wat makkelijker te maken, kun je dingen waar je misschien niet zo heel veel verstand van hebt gaan uitbesteden. Zo heb je bedrijven die complete administraties, juridische zaken en alle personeelszaken overnemen om je zo te ontlasten. Het is een goed idee om als organisatie sommige zaken aan anderen over te laten. Zo weet je zeker dat het goed gebeurt en je hebt zelf meer tijd over om je bezig te houden met de gang van zaken binnen de organisatie. Soms wil je dingen wel binnen de organisatie houden, zonder dat je misschien de expertise hiervoor hebt op dat moment. In dat geval kan het lonen om een consultant in armen te nemen. Denk aan een consultant HR of consultant salaris.

 

Het is belangrijk om een goede afweging te maken over wat je wel en niet wil uitbesteden. Uiteraard bespaar je geld wanneer je het allemaal in eigen huis houdt of wil je meer geld verdienen omdat je je daar meer op kunt focussen omdat je randzaken hebt uitbesteed.

 

http://www.cbbs.nl/