INSIG
Image default
Verenigingen

Er is zo ontzettend veel keuze

De studiekeuze is voor velen een moeilijke beslissing. De een heeft sinds jongs af aan alles al op een rijtje en weet precies wat hij of zij wilt gaan doen, de ander weet het nog niet. Vroeger waren er minder studies om uit te kiezen. Dit had voor- en nadelen. Het gebrek aan veel keuze is zowel een voor- als nadeel. Door minder keuzes te hebben qua aantallen studies kan het makkelijker worden om een studie te kiezen. Dit geldt overigens niet voor iedereen. De groot aantal studies die nu beschikbaar zijn zorgen voor meer keuzes die bij jou als persoon passen, maar kunnen ook voor veel twijfel zorgen. Voor hulp bij studiekeuzekun je gebruik maken van een bedrijf zoals September advies.  

 

Hulp bij een studiekeuze op verschillende momenten 

Door hulp in te schakelen bij het maken van een studiekeuze, door bijvoorbeeld September Advies, kun jij de juiste keuze maken en met vertrouwen aan de studie beginnen. Hulp krijgen bij de studiekeuze kan op verschillende momenten. Veel jongeren beginnen gelijk na het behalen van hun middelbare school aan een studie, maar er zijn meerdere momenten waarop iemand een studiekeuze kan maken. Zo nemen sommige scholieren een tussenjaar of beginnen ze eerst met werken. Wanneer je wilt wisselen van een studie of wanneer je er al één hebt voltooid alleen je verder wilt studeren. Dit zijn allemaal verschillende momenten waarbij hulp voor een studiekeuze nodig kan zijn.  

 

Alle opleidingen op MBO, HBO en WO 

Als je een traject aangaat met een gespecialiseerd studieadviseur helpt deze met een studiekeuze voor alle opleidingen. Dit betekent dat het niet uitmaakt of jij naar het MBO, HBO of WO gaat. Daarnaast wordt je ook geholpen bij het maken van de keuzes ten opzichte van voltijd of deeltijd studeren en andere mogelijkheden zoals een AssociateDegree 

 

Hulp is overal 

Hulp bij jouw studiekeuze is overal in het land te verkrijgen. September Advies beschikt over locaties door het hele land. Of jij nou een studiekeuze Amsterdam, Nijmegen, Groningen of Maastricht maakt. Deze hulp vindt plaats in ongeveer zeven gesprekken, met voorafgaand een gratis oriëntatiegesprek. Hierbij wordt er geen gebruik gemaakt van tests, maar wordt er geholpen om over allerlei belangrijke onderwerpen na te denken. Door het gebruik maken van een studieadviseur of studiecoach weet jij zeker dat jij een goede keuze gaat maken en kun jij met vertrouwen de toekomst ingaan. Zo wordt het groot aantal studies om uit te kiezen snel een stuk minder eng.  

https://septemberadvies.nl/