INSIG
Internet marketing

Een speciale SEO-scan uitvoeren

 

Een SEO scan kun je laten uitvoeren als je aan de slag wilt met zoekmachine optimalisatie. Met zoekmachine optimalisatie kun je bovenaan in Google komen. Iets wat graag elke bedrijf of ondernemer zou willen. Helaas werkt het niet zo makkelijk. Dit komt bijvoorbeeld omdat  Google vaak zijn algoritme verandert en daardoor verandert de rang volgorde van de zoekresultaten. Maar daar kun op anticiperen door zoekmachine optimalisatie. Een SEO-scan is daarbij de eerste stap.

Wat is zoekmachine optimalisatie?

 Zoekmachine optimalisatie is een van de vormen van SEO. SEO is da weer een verzameling van technieken. Deze technieken zijn gericht op het optimaliseren en verbeteren van je website of webshop voor de vindbaarheid in zoekmachines zoals Google. Met een SEO-scan weet je hoe goed je zoektermen scoren en weet je wat je moet doen om de zoekmachine resultaten te optimaliseren.  De resultaten uit een SEO scan zijn de basis voor een optimalisatie van de zoekmachine resultaten.

 

Hoe werkt het?

 Zoekmachine optimalisatie is dus zorgen dat je website beter scoort aan de hand van de zoektermen die op de pagina staan.  Allereerst wordt er dus een gratis SEO-scan uitgevoerd. Dit is een manier om te kijken naar welke zoekwoorden er relevant zijn voor jouw bedrijf of product en hoe vaak erop wordt gezocht. Deze zoekwoorden uit de SEO scan moeten dus vaak terugkomen op de site, dan scoort de site hoger. Daarna moeten er ook nog wat extra content en linkjes worden gecreëerd zodat Google ziet dat jouw website belangrijk  is. Het is een proces wat regelmatig terug keert omdat Google zijn algoritmes vaak omgooit. Elke keer begint het proces met een SEO-scan. Hou je dit regelmatig bij heb je kans dat je op de hogere posities in de zoekmachine terecht komt Hierdoor heb je meer verkeer op de website, wat ook mee helpt aan het verbeteren van de zoekmachine resultaten.