INSIG
Image default
Woning en Tuin

Een plant in een ecosysteem voor het milieu

Jaarlijks verdwijnt er enorm veel plastic in de oceaan en hierdoor sterven er veel dieren. Met zijn allen proberen we het plasticvuil aanzienlijk te reduceren door het vervangen van plastic door andere materialen of door meer te recyclen. Dit laatste doen ze ook bij Ecolifetube in Utrecht. Zij maken namelijk een zelfvoorzienend plantje in een plastic petfles. Deze komt dus niet in de natuur terecht, maar wel als leuke decoratie in jouw woonkamer! Het is de eerste stap van duurzame bewustwording en het kost je niet teveel moeite, want dit plantje heeft amper iets nodig. Het ecosysteem bestaat uit een flesje, een plant, mos, aarde, kiezels en eventueel een lampje. Het is een blikvanger voor ieder huis!

Hoe draag je bij aan duurzaamheid?

Een plant in een ecosysteem is dé manier om onbewust bezig te zijn met duurzaamheid. Ook als je geen groene vingers hebt, houdt dit je nog niet tegen om zo’n plantje aan te schaffen. Deze plantjes hoef je enkel mooi in elkaar te zetten en vervolgens op een mooi plekje te zetten. Daarna hoef je er bijna niet meer naar om te kijken, behalve zo nu en dan even licht besproeien. Ecolifetube in Utrecht heeft de mogelijkheid om jou helemaal zelf het plantje in elkaar te laten zetten, maar heeft ook DIY-pakketten zodat jij al meteen alle benodigdheden in één pakket hebt en je binnen een handomdraai de mooiste creaties neerzet. Wil je heel veel hulp bij het maken van jouw plant in ecosysteem? Dan geeft deze specialist ook workshops waardoor je samen met vrienden, collega’s of familie een leuke duurzame bezigheid hebt. Je draagt bij aan duurzaamheid doordat je het flesje recyclet en deze dus niet in de natuur terechtkomt. Ook is de plant in ecosysteem helemaal zelfvoorzienend en de mooiste accessoires!

Boek jouw workshop bij deze expert

Wil jij graag jouw ecosysteem met vrienden of collega’s maken? Reserveer dan nu een plekje bij Ecolifetube in Utrecht voor een workshop. Je kunt de workshop ook thuis houden door de pakketten te bestellen en samen aan de slag te gaan. Voor meer informatie over de plant in ecosysteem neem je contact op met de expert via de contactgegevens op de website.