INSIG
Image default
Aanbiedingen

De oplossing tegen slecht slapen in de zomer

Ben jij iemand die erg gevoelig is voor veranderingen in het weer? Dan is de zomerhitte geen pretje. Vooral in de slaapkamer wil je dat het niet te heet wordt. Een goede nachtrust is namelijk heel erg belangrijk! In de zomer kan het al gauw een heel stuk warmer worden dan normaal gesproken. Sommige mensen kunnen hier prima doorheen slapen. Alleen sommige hebben heel erg veel moeite met slapen tijdens de zomerhitte. Vaak wordt er dan al snel genoemd dat er een airco nodig is. Alleen zijn deze erg prijzig en hierdoor niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig is er nog wel een andere oplossing om de hitte tegen te gaan en dat is zonwerende raamfolie. Vaak zijn de folies van de bouwmarkt wel alleen geschikt voor enkel glas. Heb jij dubbel glas of HR++ glas? Dan heeft Plakfoliewebshop.nl een groot assortiment aan zonwerend folie die wel gebruikt kan worden. Zij hebben niet alleen folies voor enkel glas maar ook voor dubbel glas en HR++ glas.

Wat heb je nodig om raamfolie aan te brengen?

Het aanbrengen van zonwerende raamfolie is gelukkig heel gemakkelijk zelf te doen. Hier bespaar je dus al een hele hoop geld mee vergeleken met een airco. Een airco is in aanschaf al duur en moet ook nog gemonteerd worden. Als dit allemaal gedaan is moet de airco ook nog verkoelen. Dit kost een hoop stroom en de prijzen zijn niet mals tegenwoordig. Voor het aanbrengen van raamfolie heb je een aantal spullen nodig. Om het raam en het folie op te meten is een rolmaat of liniaal nodig. Ook is het nodig om het folie af te tekenen. Gebruik hier een potlood voor om te voorkomen dat je het folie beschadigd. Als je het hebt afgetekend kun je het gaan afsnijden met een scherp Stanleymesje. Daarnaast zijn nog een plantenspuit en rakel nodig om het folie strak op het raam te krijgen.

Wat zijn de stappen van het aanbrengen?

  1. Begin met het op maat maken van het folie zodat dit strak op het raam geplakt kan worden. Houdt wel een iets ruimere afmeting aan. Hierdoor weet je zeker dat je genoeg hebt en het te veel kun je aan het einde makkelijk wegsnijden.

  2. Om het folie mooi op te plakken is het belangrijk dat de ondergrond schoon is. Dit kun je gemakkelijk doen met warm water en een druppel afwasmiddel. Hiermee zorg je dat al het vuil en vet van het raam af is. Hierdoor heb je geen belemmering meer voor de hechting.

  3. Belangrijk is om het folie op een nat raam op te plakken. Hierdoor kun je het nog iets corrigeren en krijg je het strak op het raam.

  4. Op elk folie zit een beschermlaag welke de lijmlaag of statische kracht beschermd. Deze moet uiteraard verwijderd worden om te zorgen dat het folie opgeplakt kan worden. Verwijder deze alleen niet in zijn geheel maar met een aantal centimeter tegelijk. Hierdoor vermijd je de kans dat het folie aan elkaar kleeft en niet meer gebruikt kan worden.

  5. Dan is het nu eindelijk tijd om het folie aan te gaan brengen. Begin altijd in een hoek en werk zo het hele raam af. Hierdoor heb je een plaklijn en kun je niet scheef gaan hiermee.

  6. Als je dit hebt gedaan kun je het overtollige water verwijderen. Dit kun je met een rakel doen. Veeg van het midden naar de zijkanten zodat het water er onder vandaan komt. Leg wel wat handdoeken onder het raam neer. Er komt namelijk best wel wat water vrij. Heb je aan het begin iets extra folie afgesneden? Dan kun je het te veel hiervan nu wegsnijden.

  7. Zodra je al deze stappen hebt voltooid kun je genieten van een heerlijke koele slaapkamer!

 

https://www.plakfoliewebshop.nl/