INSIG
Aanbiedingen

Alles over koffiecups

Als u op zoek bent naar uw nieuwe favoriete brouwsel, is onze verzameling van de beste koffiepads hier om u te helpen. Het vinden van een koffiemelange die bij uw persoonlijke smaak past, is een totale game-wisselaar. Net als je favoriete drankje, is koffie een ongelooflijk persoonlijk iets en met zo’n scala aan bonen, gebraad en smaken om uit te kiezen, is het waarschijnlijk dat je je ideale match nog moet vinden. Je kunt de cups in de Nespresso cuphouders opbergen.

Natuurlijk kunt u altijd naar uw favoriete koffieshop gaan of thuis uw eigen bonen malen, maar u wilt geld besparen of heeft u geen tijd voor handmatige espressomachines, dan zijn koffiecups de voor de hand liggende keuze. Als je hulp nodig hebt bij het selecteren van je ideale machine, ga dan naar ons beste artikel over koffiepadmachines , waar je onze shortlist vindtvan de beste machines. Hierna komt het leuke gedeelte, het selecteren van uw perfecte stijl en smaak van koffie.

Er is een overweldigende keuze aan koffiepads en -cups- we hebben alles gezien, van cups met karamelsmaak tot pads die beweren dat je koffie naar appeltaart smaakt. Dus als u moeite heeft om de beste koffie cups te kiezen, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Hieronder vindt u onze koopgids die al uw podgerelateerde vragen zou moeten beantwoorden, evenals een selectie van onze favorieten voor een verscheidenheid aan machines.

Hoe u de beste koffiepads en koffiecups kiest

Wat is het verschil tussen een koffiepad en een koffie cups?

De twee termen worden door gebruikers en fabrikanten door elkaar gebruikt, maar er is een breed scala aan verschillende typen op de markt – en u moet er zeker van zijn dat u er een aanschaft die compatibel zijn met uw specifieke machine.

De meeste van deze peulen en cups hebben echter één ding gemeen: het zijn kleine plastic bakjes gevuld met een enkele dosis koffie. Sommige merken, zoals Tassimo, bieden ook opties voor thee of warme chocolademelk, en elke fabrikant heeft een brede selectie aan smaken en koffiesoorten waaruit je kunt kiezen.

Een van de uitzonderingen op de regel zijn de Easy Serving Espresso (ESE) -cups: in plaats van een klein plastic bekertje lijken deze op een theezakje gevuld met koffiedik. Je zult ze vaak zien als 44 mm ESE-pads, en dit is de standaardmaat waarin ze worden geleverd. In tegenstelling tot alle andere soorten koffiepads encups, kunnen ESE-pads worden gebruikt in elke handmatige espressomachine met een compatibele filtermand. u hoeft geen specifiek type machine te kopen.

Als je milieubewust bent en je zorgen maakt over het produceren van plastic afval elke keer dat je zin hebt in een kopje koffie, vrees dan niet. Fabrikanten zoals Nespresso produceren aluminiumcups, die niet alleen het voordeel hebben dat ze eindeloos recyclebaar zijn, maar ook de koffie binnen vers houden, terwijl Lavazza een volledig composteerbare cups heeft bedacht die je in je voedselafvalbak kunt gooien.

Past elke pad of  cups in elke koffiemachine?

Nee, zeker niet. Zelfs Nespresso-cups zijn er in zowel standaard- als Vertuo-varianten, en deze zijn niet uitwisselbaar – u moet de juiste cups voor uw type machine gebruiken.

Evenzo kun je niet hakken en wisselen tussen de cups van verschillende fabrikanten: Nescafè’s Dolce Gusto, Lavazza’s A Modo Mio en Nestlé’s Nespresso en Vertuo-cups werken alleen met hun speciaal ontworpen machines.

Zoals we al hebben vermeld, kunt u 44 mm ESE-pods gebruiken met elke compatibele espressomachine. Bij sommige moet u gewoon de filtermand vervangen, terwijl bij andere speciale aftermarket-kits nodig zijn om ESE-ondersteuning toe te voegen. Als u niet zeker weet of de uwe compatibel is, raadpleegt u de gebruikershandleiding van uw machine voordat u gaat beschieten.

Maken alle koffiepads en -cups dezelfde koffiesoort?

Nee. Pods en cups produceren een breed scala aan verschillende sterke punten en koffiestijlen.

Fabrikanten labelen pods of cups vaak met een sterkte-score om u een idee te geven van de intensiteit van de koffie die ze zullen produceren, en u kunt ook kiezen uit een breed scala aan verschillende melanges en koffiestijlen.

Naast de verschillende melanges en smaken, is het assortiment cups van Nespresso bijvoorbeeld ontworpen om verschillende hoeveelheden koffie te produceren. Sommige zijn bedoeld om een ​​krachtige ristretto-opname te maken, sommige een iets grotere espresso en andere een veel grotere lungo-kop koffie. Je bent natuurlijk vrij om te experimenteren, maar een lungo-drankje maken met een ristretto- of espresso cups – of omgekeerd – levert misschien niet het beste resultaat op.