INSIG
Image default
Woningen

5 stucwerk trends in 2023: Ontdek de nieuwste trends in stucwerk

Stucwerk mag dan wel niet het meest opwindende onderwerp zijn, maar geloof ons, het kan een geweldige impact hebben op de uitstraling van uw interieur. Dus, laten we met een klein beetje droge humor de nieuwste stucwerk trends in 2023 verkennen die uw huis kunnen transformeren van gewoon naar buitengewoon:

1. Textuur, textuur en nog meer textuur

Gladde muren zijn zo vorig decennium. In 2023 draait alles om textuur. Van organische structuren tot geometrische patronen, stucwerk kan nu een prachtige driedimensionale dimensie aan uw muren toevoegen. Het is alsof uw muren een eigen persoonlijkheid ontwikkelen – wie zei dat muren saai waren?

2. Betonlook: Ruw, stoer en toch verfijnd

Beton is niet alleen voor wegen en constructies, het is ook een stijlvolle keuze voor uw interieur. Met stucwerk kunt u de industriële en ruige uitstraling van beton in huis halen zonder al het zware werk. Het resultaat? Een ruimte die eruitziet alsof het ontworpen is door een architect met een voorliefde voor brute schoonheid.

3. Natuurlijke tinten: Aardse vibes voor een rustgevend gevoel

In een wereld vol digitale schermen en hectiek, verlangen we naar een oase van rust in ons huis. Natuurlijke tinten zoals zand, klei en olijfgroen brengen een vleugje sereniteit in uw interieur. Met stucwerk kunt u deze aardse vibes moeiteloos op uw muren creëren. Het is als een mini-escaperoom voor uw geest, maar dan zonder de puzzels.

4. Metallic accenten: Een vleugje glamour

Wie zegt dat stucwerk saai moet zijn? Met metallic accenten kunt u een vleugje glamour toevoegen aan uw muren. Kies voor subtiele goud- of zilvertinten die het licht prachtig reflecteren. Uw muren zullen schitteren als een disco bal op een feestje uit de jaren ’70. Nu nog die dansmoves onder de knie krijgen.

5. Patroonspel: Geometrie voor een visueel spektakel

Gek op wiskunde? Dan zult u dol zijn op deze trend. Stucwerk biedt eindeloze mogelijkheden voor geometrische patronen op uw muren. Van chevron- en visgraatmotieven tot abstracte vormen, uw muren kunnen nu een levendig visueel spektakel worden. Het is als een puzzel voor uw ogen, met een vleugje Picasso.

Laat uw muren spreken in 2023!

En daar hebt u het, de vijf stucwerk trends in 2023 die uw interieur kunnen transformeren. Dus, laat die muren niet langer een saaie achtergrond zijn. Geef ze een stem, een persoonlijkheid en een gevoel voor humor (oké, misschien niet echt). Experimenteer met deze trends en maak van uw huis een plek waar design en droge humor samenkomen.

Ben je zelf niet gespecialiseerd? Zoek dan een professioneel stukadoorsbedrijf Amsterdam of stukadoorsbedrijf in Almere!

https://ambachttotaalbouw.nl/