Je geliefd voelen en waardering is een basisbehoefte van de mens. Door sociale contacten met andere mensen wordt ons leven zinvol. Ga je om met gelukkige mensen, dan versterkt dit zelfs je eigen geluksgevoel. Wanneer niemand je ziet staan, of je bent niet in staat jezelf te laten zien, dan krijgen we te maken met verschillende emoties. Verdriet, angst of en leeg gevoel zijn emoties die eenzame mensen maar al te vaak hebben. Bij zowel jong als oud, man of vrouw en in alle lagen van de bevolking.

Sociale eenzaamheid versus emotionele eenzaamheid

Er zijn twee vormen van eenzaamheid: – Als je een emotionele, hechte band of een intieme relatie met een partner of vriend(in) ernstig mist, dan spreken we van emotionele eenzaamheid. – Mis je relaties met collega’s, buurtgenoten, kennissen of lotgenoten, dan spreken we van sociale eenzaamheid. Dus ook als je een intieme relatie met een partner hebt, kun je je sociaal eenzaam voelen. Bij eenzaamheid is er meestal sprake van een patroon. Door een trauma of aangrijpende gebeurtenis trekken we ons terug waardoor we onze sociale contacten kwijt raken. Omdat we ons eenzaam gaan voelen maakt ons lichaam een stresshormoon aan om met de situatie om te kunnen gaan. Dit hormoon veroorzaakt uiteindelijk psychische, lichamelijke of sociale problemen. Ook kunnen we ongewenst gedrag gaan vertonen. Hierdoor worden we belemmerd om nieuwe vrienden te maken en contacten te leggen.

Aandacht voor eenzaamheid

Eenzaamheid is geen taboe meer, omdat zoveel mensen ermee te maken hebben. Bij kinderen of senioren: de gevoelens zijn voor iedereen gelijk. We zien het onderwerp ook vaak in de media. Er wordt over gediscussieerd en er zijn programma’s over. Organisaties zijn uit de grond gerezen, scholen besteden er aandacht aan en kerken en gemeenten bijvoorbeeld bieden activiteiten tegen eenzaamheid. Als je de moed hebt om uit je kleine kringetje te stappen, zal je de eenzaamheid kunnen doorbreken. Meer lezen? Zie het artikel op de website van Ruud Meulenberg.

Denk je erover om een zorgverzekering af te sluiten bij ZorgDirect, of ben je al bij ons verzekerd? Dan kun je jouw zorgverzekering samenstellen precies zoals jij dat wilt. Je kiest eenvoudig de aanvullende verzekering die het beste bij jou past. En zit je regelmatig bij de tandarts in de stoel, dan is een losse tandartsverzekering afsluiten een goed idee. Je kunt bij ZorgDirect kiezen uit drie tandartsverzekeringen. Elk bieden ze een andere vergoeding per kalenderjaar. Als je af en toe naar de tandarts gaat is de TandExtra verzekering een goede keuze. Ga je juist vrij vaak, dan past de TandTop waarschijnlijk beter bij jou.

Volledige keuzevrijheid

Je kunt bij ZorgDirect niet alleen rekenen op goede tandartsverzekeringen. Met een basisverzekering ben je al voordelig verzekerd voor de meest noodzakelijke zorg. Als je daarnaast andere specifieke behandelingen vergoed wilt krijgen, kies je één van de vijf aanvullende verzekeringen. Een groot voordeel van ZorgDirect is dat onze basisverzekering een restitutiepolis betreft. Dit houdt in dat je zelf kunt bepalen door wie en waar je behandeld wilt worden. Of wij nu wel of geen contract hebben afgesloten met de zorgverlener, je hebt gewoon recht op vergoeding van de behandelingen. Dit geeft je veel keuzevrijheid.

Zorgadministratie online regelen

Als je het belangrijk vindt om zelf een zorgaanbieder te kunnen kiezen, dan vind je het waarschijnlijk ook prettig om op andere vlakken de touwtjes in handen te hebben. Daarom kun je bij ZorgDirect zelf online je zorgadministratie regelen. Op je eigen account kun je bijvoorbeeld precies zien voor welke behandeling je een vergoeding hebt ontvangen. Ook kun je hier een declaratie indienen als je zorgverlener de rekening niet zelf naar ons heeft gestuurd. Natuurlijk staan wij ook voor je klaar als je hulp nodig hebt of antwoord wilt op een vraag. Neem in dat geval gerust contact met ons op!

https://www.zorgdirect.nl