INSIG
Image default
Horeca

Zo gebruik je een oventhermometer

We maken allemaal wel eens gebruik van de oven om in te koken of te bakken. En of dat nu om het bakken van een pizza gaat of het maken van een imposante taart, het volgen van een recept of de aanwijzingen op de verpakking is daarbij zeker belangrijk. Maar wist u ook dat het bakken op de juiste temperatuur net zo cruciaal is? Want ondanks dat u de juiste temperatuur instelt, kan het zo zijn dat de daadwerkelijke temperatuur anders is. Daar is een oplossing voor, een oventhermometer.

Waarom bakken op de juiste temperatuur zo belangrijk is

Door te bakken op de exact aangegeven temperatuur en de juiste baktijd, komt uw gerecht uit de oven zoals dat de bedoeling is. Is de oven tijdens het bakken te koud ingesteld, dan wordt uw gerecht niet gaar; een te hete oven levert verband eten op. Wat u wilt is een gelijkmatige garing van uw voedsel en dat bereikt u met de juiste oventemperatuur.

Daar zijn gelukkig handige tools voor te vinden Dat krijgt u wanneer u gebruik maakt van een oventhermometer, zoals een oventhermometer van thermapen. Gewoon bij ons te koop in de webshop.

Waarvoor gebruikt u een oventhermometer?

Elke oven is anders en de ingestelde temperatuur kan vaak afwijken van de daadwerkelijke temperatuur in je oven. Dat komt voor bij ovens die al wat ouder zijn, maar ook de plaats in de oven waar uw voedsel gebakken wordt speelt daar een rol in. Elke oven heeft een interne thermometer. Deze bevindt zich op een vaste plaats in de oven. Dat beinvloedt ook de temperatuur. Bovenin de oven is het warmer dan onderin. Door in uw oven een oventhermometer te plaatsen kunt het exacte aantal graden meten en de thermostaat van uw oven een aantal graden hoger of lager instellen als de temperatuur afwijkt.

Welke oventhermometer gaat u kiezen?

Als u een oventhermometer wilt gaan gebruiken, is het natuurlijk handig om te weten wat voor soorten er zijn. In onze collectie vindt u analoge en digitale thermometers. Een analoge oventhermometer plaatst u eenvoudig in de voorverwarmde oven, op de plaats waar u vervolgens ook uw baksel gaat zetten. U kunt de temperatuur aflezen op de duidelijke wijzerplaat die is voorzien van kleurzones.

Digitale oventhermometers hoeft u niet in de oven te plaatsen. U kunt de gewenste temperatuur instellen en plaatst vervolgens de sonde in de oven. Deze is zo dun dat de ovendeur gesloten blijft. Dankzij een duidelijk alarm kunt u vervolgens horen wanneer de oven warm is.

Wanneer u niet in de buurt van uw oven bent, is een digitale oventhermometer met bluetooth ideaal. Koppel de thermometer aan de bijbehorende app. op uw smartphone en waar u ook bent in uw huis, als de gewenste temperatuur is bereikt, gaat het alarm.

Dankzij de voordelen van een oventhermometer, zet u vanaf nu alleen nog maar de mooiste en lekkerste op tafel. Dat wordt genieten!

Ook een oven thermometer bestellen?
https://www.thermapen.nl/