INSIG
Woningen

Wil je weten over Restschuld hypotheek voorkomen?

Ondanks dat de huizenprijzen snel stijgen, lopen huishoudens nog steeds het risico met een restschuld te eindigen wanneer ze hun woning verkopen. Wanneer u voorlopig niet van plan bent om te gaan verhuizen, speelt de restschuld eigenlijk nog geen rol van betekenis. Toch kunnen er uiteraard altijd onverwachte dingen gebeuren waardoor u ineens gedwongen wordt uw woning te verkopen, bijvoorbeeld wanneer u uw baan kwijtraakt of gaat scheiden. Verhuizen met een restschuld wordt dan ineens realiteit en dat zou voor flink wat problemen kunnen zorgen. Gelukkig kunt u nu al actie ondernemen om restschuld te voorkomen. Vraag hypotheekadvies Tilburg aan.

Extra aflossen

Er zijn een aantal manieren om restschuld te voorkomen. Dat leggen ze uit bij hypotheekadvies Tilburg .U kunt bijvoorbeeld nu al starten met extra aflossen op uw hypotheek. In uw hypotheekvoorwaarden kunt u precies teruglezen hoeveel u per jaar boetevrij mag aflossen. Hiervoor kunt u spaargeld gebruiken, een extraatje dat u gekregen heeft of een schenking bijvoorbeeld. Bovendien worden door af te lossen uw maandlasten lager.

Hypotheekvorm omzetten

Of misschien kunt u een aflossingsvrije hypotheek om laten zetten in een hypotheek waarop u wel maandelijks aflost? Vraag dat na bij de hypotheekadvies Tilburg. Een aflossingsvrije hypotheek heeft namelijk als risico dat u aan het einde van de looptijd van de lening in één keer het hele aflossingsvrije hypotheekbedrag moet aflossen. Daarvoor moet u op dat moment voldoende geld beschikbaar hebben, bovenop uw eventuele restschuld.

Restschuld meefinancieren

Wilt u nu al verhuizen waardoor u nu al met een restschuld te maken krijgt? U kunt de restschuld ook meefinancieren met een nieuwe hypotheek. Ook daar kan de hypotheekadvies Tilburg in meedenken. Bedenk u daarom goed of u de extra maandlasten voor het meefinancieren van de restschuld ook in de toekomst kunt blijven dragen. Heeft u een hypotheek met NHG? Dan komt u in bepaalde gevallen in aanmerking voor het kwijtschelden van uw restschuld.