INSIG
Image default
Dienstverlening

Wat u moet weten over kortsluitingen

Kortsluiting is een veelvoorkomende vorm van elektrische storing die uw elektrische systeem ernstig kan beschadigen. Ze gebeuren wanneer een elektrische stroom met een hoog volume door een kanaal met lage weerstand wordt gestuurd dat niet is ontworpen om het te transporteren. Kortsluiting treedt op wanneer een hete draad in contact komt met een geleidend object waar het niet voor bedoeld is. Een kortsluiting kan schade aan apparaten, elektrische schokken of zelfs brand veroorzaken. En als u geen voorzorgsmaatregelen neemt tegen kortsluiting, vergroot u alleen maar de kans dat er iets ergs gebeurt.

Hoe kortsluitingen ontstaan?

Elk stopcontact heeft een kastje met daarachter gekoppelde kabels. Defecte bedrading, onbeveiligde box verbindingen en een oud stopcontact zijn allemaal veelvoorkomende oorzaken van kortsluiting. Hoewel het moeilijk is om deze problemen te diagnosticeren omdat ze achter uw muren verborgen zijn, kunt u kortsluiting helpen voorkomen door uw stopcontacten voor elk gebruik te inspecteren. Controleer uw apparaten voordat u ze aansluit, net als bij stopcontacten. Kortsluitingen kunnen ook worden veroorzaakt door de eigen defecte bedrading of circuits van het apparaat. Controleer apparaten vóór elk gebruik op tekenen van gebroken kabels, behuizing of bedrading, meerdere breuken in de apparatuur en blootliggende circuits. Als een van deze indicatoren van toepassing is op uw apparatuur, raden we u aan deze weg te gooien of te laten repareren door een professional. Elektrische inspecties, zoals doktersafspraken, moeten van tevoren worden gepland. Van daaruit kunnen we kortsluitingen detecteren en vermijden, en ook kosteneffectieve oplossingen bieden voor andere problemen die we ontdekken. Elektrische inspecties worden aanbevolen ten minste eenmaal per jaar om ervoor te zorgen dat uw bedrading, stopcontacten en andere delen van uw elektrische systeem in goede staat verkeren. Als je in Eindhoven bent, kun je het beste professionals raadplegen die experts zijn in elektrotechniek in Eindhoven als dit soort problemen aanhoudt

Het belang van regelmatige inspecties

Tijdens onweer raden we aan om je elektriciteitsverbruik te beperken tot het strikt noodzakelijke. Dit helpt niet alleen kortsluiting tijdens een storm te voorkomen, maar het helpt ook de schade veroorzaakt door een stroomstoot te beperken. Uw elektrische systeem is voorzien van stroomonderbrekers die het beschermen tegen kortsluiting. Wanneer elektrische stromen als onstabiel worden beoordeeld, worden deze componenten in uw elektrische paneel onderbroken, elk verbonden met een afzonderlijk circuit. Om ervoor te zorgen dat stroomonderbrekers goed werken, raden we u aan wat basisonderhoud aan stroomonderbrekers uit te voeren. Elektrische inspecties kunnen worden uitgevoerd door elektricien Eindhoven 040 als u in of nabij Eindhoven bent.