INSIG
Image default
Gezondheid

Wat is het verschil tussen polygel en gel?

We krijgen vaak de vraag wat nu precies het verschil is tussen polygel en gel. En aangezien het verschil toch redelijk groot is zetten we graag alle verschillen op een rij om zo een goed beeld te geven. Wij zijn inmiddels erg enthousiast over de polygel kit! Benieuwd waarom? Lees dan snel verder.

 • De verpakking 

  Gel wordt geleverd in een potje en polygel wordt geleverd in een tube. Dit is het eerste grote verschil tussen polygel en gel. Het voordeel van een tube is dat er na openen geen lucht bijkomt. Bij een potje gel is dit helaas wel het geval. Wanneer de dop hier vanaf wordt gedraaid wordt de hele gel blootgesteld aan lucht. Doordat dit bij een tube polygel niet gebeurd blijft deze vloeistof langer goed.

 • De flexibiliteit 

  Je leest het goed, de flexibiliteit is misschien wel het allergrootste verschil! Na het uitharden van polygel en gel zul je merken dat polygel veel flexibeler is. Polygel beweegt beter mee met de nagel dan gel. De substantie is vele malen flexibeler en kan daardoor comfortabeler aanvoelen. Maar niet alleen levert dit een groot voordeel op voor het comfort, want door de flexibiliteit zal polygel ook vele malen minder snel breken dan normale gel. Een voordeel dat erg wordt gewaardeerd!

 • Het gebruikersgemak 

  Gel wordt voornamelijk gebruikt in nagelsalons en dat is niet zonder reden. Het zetten van gel vereist namelijk enige deskundigheid. Hiervoor dient een opleiding gevolgd te worden om dit goed te beheersen. Polygel daarentegen is veel gemakkelijk te zetten. Bovendien wordt polygel vaak gebruikt in combinatie met dual forms en slip solution. De dual forms zorgen er nog eens extra voor dat het zetten van polygel tot 85% gemakkelijker wordt gemaakt! En met de slip solution wordt de gel zachter gemaakt wanneer deze net iets te hard is, zodat de nagel mooi in model kan worden bewerkt. De slip solution maakt het ook mogelijk om makkelijk foutjes weg te vegen zodat het niet erg is als er iets mis gaat. Op deze manier wordt het zetten van polygel nagels natuurlijk heel erg laagdrempelig.

  Polygel is dan ook een manier van nagels zetten die veelal door meiden en vrouwen thuis wordt gedaan. Doordat het gemakkelijk en snel vanuit huis wordt gedaan in plaats van in een nagelsalon is het vele malen goedkoper. Wanneer je iedere 2 of 3 weken naar een dure nagelsalon gaat ben je natuurlijk veel meer kwijt dan wanneer je zelf voor inkoopprijs polygelnagels kan zetten. Vandaar dat polygel nagels zo populair zijn geworden in Nederland en België! 

Dit zijn wel de grootste verschillen tussen polygel en gel. Wij zijn inmiddels helemaal overgestapt van gel naar polygelnagels en hebben alle voordelen zelf mogen ervaren. Onze polygel starterset met alle benodigdheden en verschillende kleuren polygel bestellen wij in de Nederlandse webshop www.polygel.nl. Alle bestellingen die worden geplaatst ontvangen wij de volgende werkdag al op de deurmat! Bovendien betaal je boven de 40 euro helemaal geen verzendkosten en met zo veel mooie kleuren polygel zit je daar natuurlijk zo boven!