INSIG
Marketing

Waarom zou je een video laten maken voor jouw bedrijf?

Waarom zou je een video laten maken voor jouw bedrijf?

Je kunt jouw marketing een enorme boost geven door video in te zetten. Mensen zijn namelijk dol op video, niet alleen meer de jongeren maar ook de 40’ers, 50’ers… video is een medium voor iedereen. Én enorm deelbaar, wat zorgt voor een groot potentieel bereik. Ideaal voor jouw marketingstrategie en campagnes. De kracht van video zit hem in het visueel maken van informatie. Je kunt namelijk heel veel uitleggen met tekst en spraak, maar laat één duidelijk beeld zien en het kwartje valt vaak meteen bij mensen. Leg daarom jouw verhaal uit door middel van beeld en combineer dit met geluid en misschien zelfs wel met korte quotes in beeld. Zo begrijpt jouw doelgroep de informatie die ze krijgen een stuk beter én langer.

Belangrijke factoren bij een video laten maken

Als je echt serieus bent met een video laten maken is het slim om een professionele partij in te schakelen. Zoals videomarketingbureau ZoomWorks. Video is namelijk een erg breed begrip en er zijn veel verschillende soorten video’s, waardoor het erg belangrijk is om het juiste soort video te kiezen. Een partij zoals ZoomWorks kan jou helpen om de juiste keuze te maken en weet wat wel werkt en wat niet werkt. Er zijn een aantal factoren die een belangrijke rol spelen bij het maken van een keuze. De eerste? Wat is het doel van de video. Wat wil je er mee bereiken? Wil je dat mensen jouw product gaan kopen, dan is een promotievideo of productvideo zeer geschikt. Wil je nieuw personeel aantrekken? Dan kun je veel beter gaan voor een wervingsvideo of testimonial. Daarnaast is de doelgroep erg belangrijk. Is jouw doelgroep wat ouder en beheersen ze de taal niet zo goed, dan is er een hele andere vorm van communicatie in video nodig dan jongeren tussen de 18 en 25 jaar die een hoger niveau hebben.

Een video laten maken… of toch animatie?

Er zijn veel verschillende smaken video’s, elk met zijn eigen kracht. Toch is het goed om open te staan voor andere opties. Zo merkt ZoomWorks soms dat, na een kennismakingsgesprek en tijdens de conceptfase, de boodschap verpakt kan worden in een video, maar dat een animatie misschien nóg geschikter is om jouw doel te bereiken. Of misschien zelfs wel een combinatie van videobeelden en animatie. Er zijn mogelijkheden genoeg, maar daarom is het extra belangrijk om een video te laten maken bij een professionele partij die weet wat het beste bij jóu past. Iedere video is namelijk maatwerk, áltijd.

Meer weten over ZoomWorks? Neem dan eens een kijkje op hun website en bekijk andere video’s en animaties die ze hebben gemaakt.

https://zoomworks.nl/video-laten-maken/