INSIG
Image default
Gezondheid

Waarom Yoga belangrijk is

Ik kan er niet vaak genoeg over spreken: ga yoga doen!

Mijn persoonlijke ervaring met yoga is zo bijzonder. Ik kom uit een leven waarbij ik altijd maar ‘drukdrukdruk’ was. Ik stond altijd klaar voor anderen en nam nooit de tijd voor mezelf. Ik was altijd aan het rennen van ‘hot naar her’ en ook nog eens mama van 2 kinderen, die ook nog eens m’n aandacht vroegen.

Uiteindelijk kwam ik in een burn-out terecht toen mijn lijf zei: “Tot hier en niet verder!” 

Ik werd letterlijk geforceerd om stil te staan. Toen begon mijn reis naar binnen. Ik ontdekte dat ik veel te hard ging en veel te veel over m’n eigen grens heen ging. Uiteindelijk ging ik ook opzoek naar Yoga in Schagen en kwam uiteindelijk bij Yogaschool Alyna. 

Mijn allereerst yoga ervaring was echt fantastisch. Wat een heerlijk gevoel om even niks te hoeven doen, maar gewoon lekker bewegen zonder ergens aan te denken! Ik merkte wel dat nog best wel stijf was, omdat ik heel weinig had bewogen. Laat staan m’n spieren stretchen. Maar na een aantal lessen merkte ik al vooruitgang op fysiek niveau.

Maar ook mentaal maakte ik mega grote stappen. Doordat ik heel bewust bezig was met het ‘voelen’ in de yogales merkte ik al gauw op dat ik dit voelen ook wilde doortrekken in m’n dagelijks leven. Ik wilde het Zen gevoel vasthouden, ook in m’n dagelijks leven.

Uiteindelijk ben ik nu een aantal maanden bezig en merk al zoveel verschil in m’n hoofd. Ik ben veel rustiger en veel meer ‘Zen’. Echt heerlijk dat yoga. Ik kan het iedereen aanraden. Als je twijfelt om yoga te beoefenen: ga het doen!

Zoek een fijne yogaschool en ga gewoon eens een proefles doen. Je kunt er dan vanzelf achter of het iets voor je is, of niet!

Ik kan het yoga beoefenen heel erg aanraden.

https://yogaschoolalyna.nl