INSIG
Dienstverlening

Waarom moet je een groepenkast uitbreiden

Een groepenkast is erg belangrijk voor de elektra, alle elektra komt hier namelijk vandaan en wordt verdeeld in verschillende groepen. Dit wordt gedaan zodat andere groepen geen last hoeven te hebben als er iets mis gaat op een groep, het brengt dus veiligheid mee. Het is pas nodig om een groepenkast uit te breiden wanneer er extra groepen nodig zijn, dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer je elektrisch wil gaan koken. Wanneer je meer dan vier groepen hebt is het ook nodig om een extra aardlekschakelaar toe te voegen, er mogen namelijk maar vier groepen achter één aardlekschakelaar. 

Oude groepenkasten

In oude huizen zie je vaak dat er maar drie of vier groepen zijn, vroeger was dit ook meer dan genoeg omdat er toen nog niet zo veel gebruik werd gemaakt van stroom. Inmiddels zijn drie of vier groepen echt te weinig, je wordt dus bijna genoodzaakt om de groepenkast uit te breiden. Doordat bijna alle apparaten tegenwoordig op stroom draaien en ook steeds meer verbruiken zijn extra groepen erg handig, je loopt dan namelijk ook niet meer het risico dat een groep doorslaat. 

Kookgroep

Het is erg handig om een aparte kookgroep te nemen, al helemaal als je elektrisch gaat koken. Voor het elektrisch koken moeten er zelfs twee groepen worden toegevoegd, er wordt voor elektrisch koken namelijk veel spanning gevraagd. Ook moet je op deze groep de koelkast en oven toevoegen, dit zijn namelijk ook apparaten die veel spanning nodig hebben

Groepenkasten voor de toekomst

De verwachting is dat er in de toekomst nog meer elektra gebruikt gaat worden, de groepenkast gaat dus ook een steeds grotere rol spelen. De verwachting is namelijk ook dat iedereen in de toekomst elektrisch gaat rijden, voor de laadpaal van deze auto zijn dan ook weer extra groepen nodig.