Insig

Een maatwerk dakkapel als afwerking van je dak – dat is altijd een goed idee. Een dakkapel is op zich al een slimme investering (mede doordat het zorgt voor meer lichtinval, extra woonruimte en het de waarde van je woning meteen doet stijgen), maar een maatwerk model biedt nog wat extra voordelen!

Enkele belangrijke voordelen van een maatwerk dakkapel

  • Een dakkapel die op maat is gemaakt, heeft nog zoveel meer te bieden dan een standaard model. Zo ben je ten eerste zeker dat de dakkapel perfect in je dak past, waardoor de werken sneller af zullen zijn en het resultaat des te mooier. Een specialist zal immers op voorhand de nodige afmetingen doen voor het installeren van de dakkapel, waardoor er minder aanpassingen gedaan moeten worden.
  • Een ander voordeel is dat je voor een groot deel zelf kan kiezen hoe de dakkapel eruit zal zien, afhankelijk van de huidige stijl van je dak en interieur. Niets zo aangenaam als een dakkapel die qua look en feel perfect bij de woning past. Een andere belangrijke factor waar je een beter zicht op hebt bij een maatwerk dakkapel, is de prijs. Een professional kan je binnen jouw budget alle mogelijkheden bieden, zodat je er financieel niet door in de put zit.
  • Ten slotte bestaan er talloze mogelijkheden als je op zoek bent naar een dakkapel voor je woning. Van een kapel met enkel raam tot een dubbele dakkapel, een nokverhoging of een dakkapel met extra balkon, alles kan. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je op voorhand met de specialist bespreekt welke opties geschikt zijn voor jouw situatie en de beschikbare ruimte.

    Vertrouwen op een specialist is een must als je een dakkapel op maat wilt bouwen. Neem contact op met www.bm-daktechniek.nl voor meer informatie en een offerte!

 

Insig

In veel organisaties is het maken van een RI&E een ondergeschoven kindje. Iedereen kijkt naar elkaar maar er is toch écht iemand verantwoordelijk. Dit is namelijk de taak van een preventiemedewerker binnen jullie organisatie. Ook wanneer er geen preventiemedewerker is aangesteld, kan de ondernemer/eigenaar dit goed zelf doen. Vaak door gebruik te maken van digitale tools als een dynamische RI&E, kan deze klus gemakkelijker worden voltooid dan vaak wordt gedacht. Een preventiemedewerker of eigenaar houdt zich binnen een organisatie vaak bezig met de gezondheid en veiligheid op het werk. Wanneer er meer dan 25 medewerkers bij één organisatie werkzaam zijn, is een preventiemedewerker verplicht. Onder dit aantal medewerkers is de eigenaar vaak verantwoordelijk. Voor een preventiemedewerker is het opstellen en uitvoeren van een RI&E één van de wettelijke taken. In de basis is hij of zij hiervoor aangenomen. Soms kan het wel worden uitbesteed aan derden. Goede en slimme organisaties voeren altijd wel zelf de RI&E uit. Al dan niet met een beetje hulp van een RI&E systeem.

Zorg voor betrokkenheid onder medewerkers

Uiteraard kan een preventiemedewerker of een werkgever ook hulp vragen en inschakelen van andere medewerkers. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer het bedrijf meerdere vestigingen heeft. De preventiemedewerker heeft natuurlijk geen (in)zicht op wat er zich op andere locaties afspeelt. Ook bij grote bedrijven weet een preventiemedewerker bijvoorbeeld niet altijd wat er zich in het magazijn of de productie zich afspeelt. Ook hier kan een preventiemedewerker hulp inschakelen van collega’s. Door ook andere medewerkers hierin te betrekken, zorg je voor een algehele betrokkenheid onder de medewerkers en is de RI&E niet een dingetje dat vanuit ‘het kantoor’ is opgedragen. Zoek gezamenlijk naar goede oplossingen. Door mee te helpen en mee te denken zal men zich ook eerder committeren. De meeste maatregelen zijn vaak van toepassing op de werkvloer.

Dit speelt er

Met een RI&E krijg je inzicht met wat er zich allemaal afspeelt en waar de risico’s zitten. Zorg voor een prioritering dat je aan de slag gaat met de meest voorkomende en de grootste risico’s. Door deze als eerste aan te pakken, bespaar je vaak het meeste. Zorg daarom dus voor een prioriteitenlijstje. Zo help je ook de preventiemedewerker om de juiste stappen te volgen.

https://www.raatwerk.nl/rie-instrument/

Insig

De lijm moet worden verwerkt bij een temperatuur boven de 5 graden waarbij het niet mag regenen. De luchtvochtigheid mag niet boven de 80% komen. Dit kan al het geval zijn tijdens een zonnige zomerdag met een hoge luchtvochtigheid. Weerstations geven online de actuele standen door. De lijm is verkrijgbaar in kleine tubes, maar ook in grote drukvaten met een inhoud van 17 liter. Samen met een aangekoppelde slang en lijmpistool zijn oppervlakten tot 80 m2 snel en eenvoudig te lijmen.

Bodemlijm is een andere lijmsoort om EPDM folie te lijmen. Deze lijm hoeft alleen op de ondergrond te worden aangebracht en is geschikt voor vele soorten zoals hout, bitumen, beton of isolatieplaten. Na het aanbrengen kan de folie direct worden aangebracht waardoor de verwerkingstijd zeer snel zal zijn. Deze lijm is echter niet geschikt voor randen, of opstaande delen zoals bij een lichtkoepel of schoorsteen. De reden is dat bodemlijn langer zacht blijft waardoor de folie kan gaan schuiven. Gebruik hiervoor altijd EPDM contactlijm.

EPDM is een eenvoudig in de juiste maat te snijden folie voor gebruik op platte daken en vijvers. Het materiaal is zeer dicht van structuur waardoor het geen water doorlaat en goed bestand is tegen de zon. Eenmaal goed bevestig heeft het een levensduur van tientallen jaren. De folie hoeft niet, zoals bij andere vormen van dakbedekking, met een brander worden verhit.

Een sterke en betrouwbare manier voor de juiste bevestiging is het gebruik van EPDM contactlijm. Deze lijm moet op de dakbedekking en op de ondergrond worden aangebracht. Het is niet nodig om de oppervlakten vooraf met een primer te behandelen. Als beide oppervlakten elkaar raken zal de lijmverbinding tot stand komen. Dit is belangrijk omdat lijm op slechts één van de onderdelen geen stevige verbinding zal geven. Hierdoor hecht het materiaal niet goed en zal de folie niet waterdicht zijn. Deze methode is vooral geschikt voor randen en opstaande delen.

https://www.meiboom.eu/epdm-lijm/epdm-contactlijm

Insig

Heel vervelend als er iets stuk is in huis, waardoor je bijvoorbeeld niet meer kunt douchen of permanent met een emmer aan de haal moet, omdat er water van het dak naar beneden druppelt. Dit zijn allemaal ongemakken die je vaak niet zelf kan oplossen en waarbij je hulp nodig hebt van een professional.

Voor een heleboel aanleg-, onderhoud-, en reparatieprojecten kun je gelukkig terecht bij een . Echter is het werkgebied van een loodgieter zo breed, dat het soms onduidelijk is wat een loodgieter precies doet. Voor welke klus kun je bij een loodgieter terecht en voor welke niet? Als het jou ook onduidelijk is wanneer je een loodgieter voor moet bellen, biedt dit artikel het antwoord.

Lekkage

De meest mensen krijgen te maken met een loodgieter wanneer ze een lekkage hebben. Een loodgieter kan eigenlijk alle soorten lekkages verhelpen. Denk aan bijvoorbeeld een lek in de cv-ketel, een lekkende douche of die kraan in de keuken die alsmaar blijft maar druppen, ook al heb je hem muurvast dichtgedraaid. Maar ook lekkende leidingen in de keukens en zelfs dak lekkages. Sommige lekkages kunnen erg vervelend zijn en moeten het liefst zo snel mogelijk gerepareerd worden. Gelukkig heeft een loodgieter een lekkage vaak vrij snel verholpen.

Huis bouwen of verbouwen

Behalve mensen die te kampen krijgen met een lekkage in huis, zullen ook mensen die een huis bouwen of verbouwen veel met een loodgieter te maken krijgen. Je wilt bijvoorbeeld wel dat er water uit de kraan komt en dat je in de winter niet met drie dekens over elkaar hoeft te rillen van de kou. Een loodgieter zorgt er tijdens de bouw (of verbouwing) van een huis voor dat het sanitair en de waterleidingen goed aangelegd worden. Ook zal de loodgieter uw huis voorzien van goede riolering. Wel zo prettig.

Installatie cv-ketels

Daarnaast kun je bij een loodgieter terecht als je problemen hebt met je cv-ketel (een centrale verwarmingsketel voor warm water in huis) of zelf niet goed weet hoe je een cv-ketel moet installeren. De loodgieter kan een defecte cv-ketel in een handomdraai repareren of een nieuwe voor je installeren en u daarover informeren.

Met andere woorden: een loodgieter is van vele markten thuis en helpt u uit de brand wanneer u lekkages, kapotte cv-ketels of sanitaire voorzieningen nodig heeft. Vervelende defecten in huis kunnen vaak al gauw verholpen worden.

https://www.anolso.nl/