Om uw woning of pand in uitstekende conditie te houden en om meer waarde te creëren, is het belangrijk om regelmatig onderhouds- of renovatiewerkzaamheden uit te laten voeren. Bovendien is het op die manier mogelijk om milieuvriendelijke oplossingen toe te passen en de veiligheid van uw woning te verhogen. Zo bespaart u onder de streep een hoop kosten en beleeft u meer plezier van uw woning. Woont u in ’t Gooi, de Vechtstreek of elders in de regio Noord-Holland? Dan kunt u terecht bij een toonaangevend Goois bouwbedrijf uit ‘s Graveland, nabij Hilversum: Tap Bouw.

Sinds 1994 actief in het renoveren en onderhouden van panden

Dit Goois bouwbedrijf is al sinds 1994 actief in de renovatie en het onderhoud van panden voor particuliere en zakelijke opdrachtgevers. Er worden allerlei mogelijkheden aangeboden om uw pand weer in de beste staat te brengen. Hiervoor biedt deze specialist diverse onderhoudscontracten aan. Op die manier laat u onderdelen aan uw woning of pand onderhouden, waardoor deze er weer als nieuw uitzien, of laat u nieuwe onderdelen plaatsen. U kunt hierbij denken aan het vervangen van de kozijnen en het uitvoeren van metsel- en voegwerk. Dankzij de verbouwingsmogelijkheden schakelt u de medewerkers van dit bedrijf ook in wanneer u uw woning wilt uitbreiden, zoals met een serre, dakkapel, lichtstraat of veranda.

Profiteer van werk door vakmensen met diverse kwaliteitscertificaten

Laat u onderhouds- en/of renovatiewerkzaamheden uitvoeren door dit Goois bouwbedrijf uit ‘s Graveland, nabij Hilversum? Dan kunt u er zeker van zijn dat deze met de grootste zorg worden uitgevoerd. Daarbij beschikt deze specialist over diverse kwaliteitsmerken en -certificaten. Neem contact op met de medewerkers om uw wensen kenbaar te maken. U ervaart daarna al snel de persoonlijke dienstverlening van Tap Bouw: er wordt een bouwadvies samengesteld op basis van uw wensen en tijdens het gehele project wordt u op de hoogte gehouden van vorderingen. Zo weet u altijd waar u aan toe bent! U vindt de contactgegevens op de website.

https://tapbouw.nl/

Aan het plaatsen van een dakkapel zijn een aantal voorwaarden verbonden. Zo heeft u een vergunning nodig wanneer u de dakkapel aan de voorzijde van uw pand of aan delen die aan de straat grenzen wilt laten plaatsen. In deze gevallen is het nodig om een vergunning aan te vragen bij de gemeente – iets wat ontzettend veel tijd in beslag kan nemen. Daarnaast kan een vergunning al snel oplopen tot in de honderden euro’s. BASkapel heeft hier dé oplossing voor bedacht: de vergunningsvrije dakkapel. Door deze specialist in te schakelen, bespaart u een hoop tijd én geld!

Hoe werkt het plaatsen van deze innovatieve dakkapel?

Het is in de eerste plaats altijd aan te raden om alsnog een vergunningscheck voor uw pand te doen. In sommige gemeentes is het voor bepaalde panden namelijk alsnog vereist om een vergunning aan te vragen, zoals bij monumentale panden. In de meeste gevallen zijn er echter geen problemen en kunt u zonder zorgen een vergunningsvrije dakkapel laten plaatsen. Deze dakkapel wordt in eigen beheer ontwikkeld en speelt in op de voorwaarde dat bouwwerken tot zestig centimeter mogen uitsteken. Wanneer u kiest voor deze dakkapel, creëert u een sensationele lichtinval in huis en breidt u uw ruimte uit. De dakkapel beschikt over VELUX-dakramen, die moeiteloos gecombineerd kunnen worden met andere producten van VELUX, zoals raamdecoratie. 

Laat een vrijblijvende offerte opstellen

De vergunningsvrije dakkapel wordt in slechts één dag geplaatst, waardoor u snel geniet van meer licht en ruimte in huis. Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden van deze innovatieve dakkapel voor uw woning? Dan vertellen de specialisten van BASkapel u graag meer. Het is ook mogelijk om direct een vrijblijvende offerte op te laten stellen, zodat u inzicht heeft in de kosten. Kijk daarnaast rustig rond op de website, waar u een impressie vindt van eerdere dakkapellen die met groot succes zijn geplaatst door deze specialist.

https://www.baskapel.nl/

Denkt u eraan om stijlvol leisteen als dakbedekking voor uw woning of pand te gebruiken? Met de kunstlei van Ikking Group, die wordt vervaardig met kalksteen en polypropyleen, creëert u net zo’n prachtig dak als met traditioneel leisteen. Daarnaast biedt het alternatief van deze specialist betere specificaties en ook nog eens extra functionaliteiten. Zo zijn ze onder andere geschikt om te leggen op een hellend dak, wat niet het geval is wanneer u de traditionele dakleien gebruikt. Een kunstlei biedt u nog vele andere voordelen, lees snel verder en ontdek het zelf!

Alle voordelen voor uw woning of pand op een rij

Het aanbod dat Ikking Group aanbiedt bestaat onder andere uit de hoogwaardige merken BTL en Tapco Classic. Met deze kunstleien kiest u voor een dak dat jarenlang optimale bescherming biedt. Zo zijn beide soorten leien voorzien van klasse vier hagelinslag-classificatie, klasse A-brandpreventie en zijn ze bestand tegen een windsnelheid van wel 177 kilometer per uur. Bovendien is het leggen van deze dakleien ontzettend arbeidsvriendelijk. Het product is namelijk tachtig procent lichter dan traditioneel leisteen (0,65 kilogram per stuk, oftewel 12,35 kilogram per vierkante meter). Bovendien is het enige gereedschap wat u of uw medewerkers nodig hebben een hamer of spijkerpistool. Beide soorten zijn overigens beschikbaar in meerdere kleursamenstellingen – van Stone Black tot Plum en van Brick Red tot Sage Green – en zeer aantrekkelijk geprijsd.

Ga voor de meest duurzame optie

Wilt u de verbeterde prestaties en functionaliteiten ten opzichte van authentiek leisteen zelf ontdekken? Bekijk dan direct het aanbod op de website van Ikking Group. Door dakleien te leggen van deze aanbieder kiest u voor de meest duurzame en milieuvriendelijke optie. Heeft u vragen over de producten van dit bedrijf? Dan neemt u eenvoudig contact met de medewerkers op door het contactformulier op de website in te vullen. Direct bellen of e-mailen is ook mogelijk.

https://ikking.com/

Insig

Bent u op zoek naar een opslagruimte in de omgeving van Utrecht die u voor een lage prijs kunt huren? Dan bent u bij Opslagman aan het juiste adres. U kunt geheel online alles regelen waardoor u binnen no-time de huurder bent van uw eigen box. Hiervoor hoeft u niet eerst een afspraak te maken, tenzij u graag eerst de ruimtes van tevoren wilt bekijken voordat u daadwerkelijk een box gaat huren. Hoe gaat dat dan in zijn werk? U gaat naar onze website en kiest een vestiging waar u uw box graag wilt huren. Vervolgens kiest u de grootte van de box en vult u uw persoonlijke gegevens in. Zodra u deze gegevens heeft ingevoerd, krijgt u een huurovereenkomst te zien. Lees deze aandachtig door zodat u precies weet wat er van u wordt verwacht en wat u van ons kunt verwachten. Gaat u hiermee akkoord? Bevestig dan de huur door de eerste termijn te betalen door middel van iDeal of door middel van een factuur. Als u de eerste termijn heeft betaald, krijgt u direct toegang tot de “Mijn Opslagman portal” waarbij u uw persoonlijke toegangscode en uw boxnummer moet invoeren. Het account wordt geactiveerd zodra u uw heeft gelegitimeerd. 

Opslagruimte in Utrecht met ophaalservice

Als u eenmaal een opslagruimte in Utrecht heeft gekozen en de huurovereenkomst bent aangegaan, kunt u ervoor kiezen om ook gebruik te maken van onze ophaalservice van Opslagman. Zo kunt u compleet zorgeloos uw spullen van uw huidige locatie naar de box verhuizen. Hierbij hoeft u niet allerlei materialen zelf aan te schaffen want met de ophaalservice profiteert u ook gelijk van diverse accessoires en materialen, waaronder bijvoorbeeld verhuisdekens, spanbanden en rollend materiaal. Als u dan eenmaal bij uw box bent aangekomen, bent u ervan verzekerd dat al uw spullen veilig zijn overgebracht. Eenmaal op locatie mag u ook nog eens gebruik maken van de interne transportmiddelen die voor u klaar staan. 

Wat zijn de tarieven?

De prijzen van een box variëren tussen de 3m3 en de 66m3. Hierdoor variëren ook direct de prijzen tussen €29 en €250.

Insig

In dit log leest u hoe zonne-energie door zonnepanelen in Roermond e.o. u voordelen op kan leveren. Zoals u weet, wordt zonne-energie verkregen uit de straling van de zon en deze kan worden omgezet in elektriciteit of warmte. Het is vrij beschikbaar en dankzij de vooruitgang van de technologie kunnen we nu nog meer van de zonne-energie benutten die ons voortdurend ter beschikking staat.

Zonnepanelen Roermond e.o. maken gebruik van hernieuwbare energie

De zonne-energie die door zonnepanelen Roermond e.o. wordt opgewekt, heeft de minst negatieve impact op het milieu in vergelijking met elke andere energiebron. Deze produceert geen broeikasgassen en vervuilt het water niet. Het heeft ook zeer weinig water nodig voor onderhoud, in tegenstelling tot bijvoorbeeld kerncentrales, die 20 keer meer water nodig hebben. De productie van zonne-energie door zonnepanelen creëert geen geluid, wat een groot voordeel is, aangezien veel zonne-installaties zich in stedelijke gebieden bevinden, zoals zonnepanelen voor huishoudelijk gebruik.

Verlaagt uw energierekening

Het opwekken van uw eigen elektriciteit betekent dat u minder gebruik maakt van de energieleverancier. Dit vertaalt zich direct in een besparing op uw energierekening. Bovendien kunt u ook geld verdienen door de ongebruikte elektriciteit, die u heeft opgewekt, terug te verkopen aan het net. Hoe meer energie u produceert, hoe minder u nodig heeft van de leverancier. Wat weer uw energie zelfredzaamheid vergroot.

Zonne-energie via zonnepanelen is haast overal toepasbaar

Zolang er zon is, kan zonne-energie overal worden ingezet. Dit is vooral nuttig voor afgelegen regio’s die geen toegang hebben tot een andere elektriciteitsbron. Er is een enorme hoeveelheid mensen in de wereld die geen toegang hebben tot elektriciteit. Onafhankelijke zonnesystemen zouden in die regio’s kunnen worden ingezet en het leven van miljoenen mensen kunnen verbeteren. Bovendien wordt zonne-energie ook gebruikt om ruimtevaartuigen en boten van stroom te voorzien.

Minder Elektriciteitsverlies

Een deel van de energie, ongeveer 3-5%, gaat verloren tijdens het transport en de distributie. Hoe langer de afstanden tussen de productie en de leveringspunten, hoe meer energie er verloren gaat. Het hebben van zonnepanelen op het dak vermindert deze afstand aanzienlijk, waardoor het rendement van de zonnepanelen toeneemt.

Bent u voornemens zonne-energie te gebruiken door zonnepanelen te (laten) installeren? Neemt u dan zeker contact op met de professionals van Natuurlijk Energie Nederland te Maasbracht: 0475 – 22 77 00.

Insig

Wil je er zeker van zijn dat de dakbedekking ook daadwerkelijk vast komt te zitten? Dan is de EPDM lijm zeer geschikt! Maar ook als het gaat om ander gebruikte materialen, zoals houtwerk en rubber, is de EPDM lijm een uitstekende optie.

De meest gebruikte EPDM lijm is de contactlijm. De lijm wordt gebruikt voor de verkleving van de randen en opstanden van bijvoorbeeld het dak. Het bestaat uit twee componenten die contact met elkaar moeten maken om een goede verbinding tot stand te brengen. Indien je deze lijm gebruikt voor het dak, dan zul je altijd de ondergrond en de EPDM moeten verlijmen om het gewenste resultaat te behalen. In dit geval een stevige verbinding te realiseren. Daarnaast is de lijm ook bruikbaar voor afwerking van diverse materialen, hierbij denkend aan hout, beton, kurk, leer, metaal en rubber.
Deze lijm is vocht- en vorstbestendig.

Dan is er nog de bodemlijm. Dit soort lijm wordt vaak alleen gebruikt voor horizontale oppervlakten en is zeer hittebestendig en op waterbasis. De lijm is zeer krachtig, waardoor het niet mogelijk is om na verkeerd plakken, herstelwerkzaamheden uit te voeren.

De spuitlijm is ook aan te raden. Deze lijm is direct klaar voor gebruik zonder extra benodigdheden. Het is gemakkelijk te gebruiken, droogt snel en hecht direct. Door de constante druk van de spuitfles is deze lijm nauwkeurig in gebruik. Ook is het vorst- en vocht- en vorstbestendig en kan het voor diverse materialen gebruikt worden.

Wat betreft dakbedekking zijn er een aantal uitzonderingen als je kijkt naar het gebruik van lijm op de materialen.
Zo is de EPDM lijm op isolatiemateriaal alleen mogelijk mits het gaat om geschikte PIR isolatieplaten. De lijm op bitumen dakbedekking gebruiken kan, mits de bedekking niet te nieuw is en bij verwarmde ruimtes is voorzien van isolatie. De lijm op PVC dakbedekking is niet mogelijk en hecht niet goed.

Kortom, de EPDM lijm is zeer geschikt voor gebruik en sterk als lijm.

https://www.spuitlijmconcurrent.nl/epdm-lijm/

Insig

Een maatwerk dakkapel als afwerking van je dak – dat is altijd een goed idee. Een dakkapel is op zich al een slimme investering (mede doordat het zorgt voor meer lichtinval, extra woonruimte en het de waarde van je woning meteen doet stijgen), maar een maatwerk model biedt nog wat extra voordelen!

Enkele belangrijke voordelen van een maatwerk dakkapel

  • Een dakkapel die op maat is gemaakt, heeft nog zoveel meer te bieden dan een standaard model. Zo ben je ten eerste zeker dat de dakkapel perfect in je dak past, waardoor de werken sneller af zullen zijn en het resultaat des te mooier. Een specialist zal immers op voorhand de nodige afmetingen doen voor het installeren van de dakkapel, waardoor er minder aanpassingen gedaan moeten worden.
  • Een ander voordeel is dat je voor een groot deel zelf kan kiezen hoe de dakkapel eruit zal zien, afhankelijk van de huidige stijl van je dak en interieur. Niets zo aangenaam als een dakkapel die qua look en feel perfect bij de woning past. Een andere belangrijke factor waar je een beter zicht op hebt bij een maatwerk dakkapel, is de prijs. Een professional kan je binnen jouw budget alle mogelijkheden bieden, zodat je er financieel niet door in de put zit.
  • Ten slotte bestaan er talloze mogelijkheden als je op zoek bent naar een dakkapel voor je woning. Van een kapel met enkel raam tot een dubbele dakkapel, een nokverhoging of een dakkapel met extra balkon, alles kan. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je op voorhand met de specialist bespreekt welke opties geschikt zijn voor jouw situatie en de beschikbare ruimte.

    Vertrouwen op een specialist is een must als je een dakkapel op maat wilt bouwen. Neem contact op met www.bm-daktechniek.nl voor meer informatie en een offerte!

 

Insig

In veel organisaties is het maken van een RI&E een ondergeschoven kindje. Iedereen kijkt naar elkaar maar er is toch écht iemand verantwoordelijk. Dit is namelijk de taak van een preventiemedewerker binnen jullie organisatie. Ook wanneer er geen preventiemedewerker is aangesteld, kan de ondernemer/eigenaar dit goed zelf doen. Vaak door gebruik te maken van digitale tools als een dynamische RI&E, kan deze klus gemakkelijker worden voltooid dan vaak wordt gedacht. Een preventiemedewerker of eigenaar houdt zich binnen een organisatie vaak bezig met de gezondheid en veiligheid op het werk. Wanneer er meer dan 25 medewerkers bij één organisatie werkzaam zijn, is een preventiemedewerker verplicht. Onder dit aantal medewerkers is de eigenaar vaak verantwoordelijk. Voor een preventiemedewerker is het opstellen en uitvoeren van een RI&E één van de wettelijke taken. In de basis is hij of zij hiervoor aangenomen. Soms kan het wel worden uitbesteed aan derden. Goede en slimme organisaties voeren altijd wel zelf de RI&E uit. Al dan niet met een beetje hulp van een RI&E systeem.

Zorg voor betrokkenheid onder medewerkers

Uiteraard kan een preventiemedewerker of een werkgever ook hulp vragen en inschakelen van andere medewerkers. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer het bedrijf meerdere vestigingen heeft. De preventiemedewerker heeft natuurlijk geen (in)zicht op wat er zich op andere locaties afspeelt. Ook bij grote bedrijven weet een preventiemedewerker bijvoorbeeld niet altijd wat er zich in het magazijn of de productie zich afspeelt. Ook hier kan een preventiemedewerker hulp inschakelen van collega’s. Door ook andere medewerkers hierin te betrekken, zorg je voor een algehele betrokkenheid onder de medewerkers en is de RI&E niet een dingetje dat vanuit ‘het kantoor’ is opgedragen. Zoek gezamenlijk naar goede oplossingen. Door mee te helpen en mee te denken zal men zich ook eerder committeren. De meeste maatregelen zijn vaak van toepassing op de werkvloer.

Dit speelt er

Met een RI&E krijg je inzicht met wat er zich allemaal afspeelt en waar de risico’s zitten. Zorg voor een prioritering dat je aan de slag gaat met de meest voorkomende en de grootste risico’s. Door deze als eerste aan te pakken, bespaar je vaak het meeste. Zorg daarom dus voor een prioriteitenlijstje. Zo help je ook de preventiemedewerker om de juiste stappen te volgen.

https://www.raatwerk.nl/rie-instrument/

Insig

De lijm moet worden verwerkt bij een temperatuur boven de 5 graden waarbij het niet mag regenen. De luchtvochtigheid mag niet boven de 80% komen. Dit kan al het geval zijn tijdens een zonnige zomerdag met een hoge luchtvochtigheid. Weerstations geven online de actuele standen door. De lijm is verkrijgbaar in kleine tubes, maar ook in grote drukvaten met een inhoud van 17 liter. Samen met een aangekoppelde slang en lijmpistool zijn oppervlakten tot 80 m2 snel en eenvoudig te lijmen.

Bodemlijm is een andere lijmsoort om EPDM folie te lijmen. Deze lijm hoeft alleen op de ondergrond te worden aangebracht en is geschikt voor vele soorten zoals hout, bitumen, beton of isolatieplaten. Na het aanbrengen kan de folie direct worden aangebracht waardoor de verwerkingstijd zeer snel zal zijn. Deze lijm is echter niet geschikt voor randen, of opstaande delen zoals bij een lichtkoepel of schoorsteen. De reden is dat bodemlijn langer zacht blijft waardoor de folie kan gaan schuiven. Gebruik hiervoor altijd EPDM contactlijm.

EPDM is een eenvoudig in de juiste maat te snijden folie voor gebruik op platte daken en vijvers. Het materiaal is zeer dicht van structuur waardoor het geen water doorlaat en goed bestand is tegen de zon. Eenmaal goed bevestig heeft het een levensduur van tientallen jaren. De folie hoeft niet, zoals bij andere vormen van dakbedekking, met een brander worden verhit.

Een sterke en betrouwbare manier voor de juiste bevestiging is het gebruik van EPDM contactlijm. Deze lijm moet op de dakbedekking en op de ondergrond worden aangebracht. Het is niet nodig om de oppervlakten vooraf met een primer te behandelen. Als beide oppervlakten elkaar raken zal de lijmverbinding tot stand komen. Dit is belangrijk omdat lijm op slechts één van de onderdelen geen stevige verbinding zal geven. Hierdoor hecht het materiaal niet goed en zal de folie niet waterdicht zijn. Deze methode is vooral geschikt voor randen en opstaande delen.

https://www.meiboom.eu/epdm-lijm/epdm-contactlijm

Insig

Heel vervelend als er iets stuk is in huis, waardoor je bijvoorbeeld niet meer kunt douchen of permanent met een emmer aan de haal moet, omdat er water van het dak naar beneden druppelt. Dit zijn allemaal ongemakken die je vaak niet zelf kan oplossen en waarbij je hulp nodig hebt van een professional.

Voor een heleboel aanleg-, onderhoud-, en reparatieprojecten kun je gelukkig terecht bij een . Echter is het werkgebied van een loodgieter zo breed, dat het soms onduidelijk is wat een loodgieter precies doet. Voor welke klus kun je bij een loodgieter terecht en voor welke niet? Als het jou ook onduidelijk is wanneer je een loodgieter voor moet bellen, biedt dit artikel het antwoord.

Lekkage

De meest mensen krijgen te maken met een loodgieter wanneer ze een lekkage hebben. Een loodgieter kan eigenlijk alle soorten lekkages verhelpen. Denk aan bijvoorbeeld een lek in de cv-ketel, een lekkende douche of die kraan in de keuken die alsmaar blijft maar druppen, ook al heb je hem muurvast dichtgedraaid. Maar ook lekkende leidingen in de keukens en zelfs dak lekkages. Sommige lekkages kunnen erg vervelend zijn en moeten het liefst zo snel mogelijk gerepareerd worden. Gelukkig heeft een loodgieter een lekkage vaak vrij snel verholpen.

Huis bouwen of verbouwen

Behalve mensen die te kampen krijgen met een lekkage in huis, zullen ook mensen die een huis bouwen of verbouwen veel met een loodgieter te maken krijgen. Je wilt bijvoorbeeld wel dat er water uit de kraan komt en dat je in de winter niet met drie dekens over elkaar hoeft te rillen van de kou. Een loodgieter zorgt er tijdens de bouw (of verbouwing) van een huis voor dat het sanitair en de waterleidingen goed aangelegd worden. Ook zal de loodgieter uw huis voorzien van goede riolering. Wel zo prettig.

Installatie cv-ketels

Daarnaast kun je bij een loodgieter terecht als je problemen hebt met je cv-ketel (een centrale verwarmingsketel voor warm water in huis) of zelf niet goed weet hoe je een cv-ketel moet installeren. De loodgieter kan een defecte cv-ketel in een handomdraai repareren of een nieuwe voor je installeren en u daarover informeren.

Met andere woorden: een loodgieter is van vele markten thuis en helpt u uit de brand wanneer u lekkages, kapotte cv-ketels of sanitaire voorzieningen nodig heeft. Vervelende defecten in huis kunnen vaak al gauw verholpen worden.

https://www.anolso.nl/