INSIG
Banen en opleidingen

Vakgerichte opleidingen en cursussen over de installatie en inspectie van zonnepanelen

Bent u een professional die zonnepanelen plaatst of wilt u dit graag worden? Dan is het belangrijk om de juiste kennis op te doen met een van de vele vakgerichte opleidingen die er beschikbaar zijn, zoals een cursus over het plaatsen en onderhoud van zonnepanelen. De laatste jaren hebben zonnepanelen zich werkelijk in de samenleving gevestigd – veel mensen kiezen voor een ecologisch alternatief voor energie. Om ervoor te zorgen dat deze installaties allemaal volgens de richtlijnen worden aangelegd, is het belangrijk om een cursus over zonnepanelen te volgen en regelmatig uw kennis op te frissen met vakgerichte opleidingen. Omega Training voorziet hierin.

Welke opleidingen zijn er allemaal beschikbaar?

Wanneer u meer wilt leren over zonnepanelen tijdens een van de vakgerichte opleidingen, moet u eerst kiezen welke cursus bij uw leerdoelen past. Bij Omega Training worden twee leerlijnen aangeboden: Inspecteur Zonnepanelen en Installateur Zonnepanelen. De leerlijn voor Inspecteur bestaat uit verschillende vakgerichte opleidingen, waarbij u tijdens iedere cursus meer leert over zonnepanelen en hoe u deze moet inspecteren op de geldende richtlijnen. Een regelmatige inspectie van zonnepanelen is namelijk erg belangrijk voor de eigenaren – zo blijven zij verzekerd van goed werkende en energie-opwekkende panelen. De leerlijn voor Installateur bestaat uit een cursus met basiskennis, waarna u nog een opvolgende cursus kunt volgen voor ‘Erkend Zonnestroom Installateur’. Hiermee verdiept u uw kennis én heeft u een certificaat van erkenning, een kenmerk waar veel klanten naar kijken.

Plan uw cursus in

Wilt u ook inspecteur of installateur van zonnepanelen worden dankzij vakgerichte opleidingen, of wilt u een cursus volgen om uw kennis op te frissen? Wat de situatie ook is, neem contact op met Omega Training om de mogelijkheden voor het vergroten van uw kennis te bespreken. Op de website vindt u alle vakgerichte opleidingen en cursussen die beschikbaar zijn, alsmede de contactgegevens om uzelf in te schrijven. Wacht niet langer en maak de volgende stap!