Insig

Ben je een vakantie aan het plannen en ben je opzoek naar activiteiten Slowakije? De meeste mensen denken niet zo snel aan dit land als bestemming voor hun volgende vakantie. Echter heeft Slowakije vele mogelijkheden. Het voordeel hiervan is dat dit nog geen enorme toeristische trekpleisters zijn. Daardoor geniet jij van rust en de prachtige omgeving tijdens activiteiten Slowakije. Hier lichten we een lijst toe wat er te doen is. Zo hoef jij je geen moment te vervelen. Wist je bijvoorbeeld dat er in dit land veel cultuur en historie te vinden is? Het is daarom de perfecte bestemming voor liefhebbers.

De geschiedenis van Slowakije ontdekken

Ook al is het land niet erg gekend voor vakanties onder de Nederlanders, het heeft een rijke geschiedenis. Wanneer je hier naartoe op vakantie gaat zijn er vele activiteiten Slowakije te doen rondom deze geschiedenis. Denk bijvoorbeeld aan kastelen met verhalen over bezettingen en overnames. Aanraders zijn het Kasteel van Devin, het Lobovna Kasteel en Sint Egidius Basilica. Ook musea sluiten hier erg goed op aan. Door het hele land zijn musea, kastelen en stadjes te bezoeken. Uiteraard mag Bratislava niet ontbreken. Met een leuke road trip of georganiseerde reis kan je alle activiteiten Slowakije ervaren in een paar weekjes.

Een stedentrip Bratislava

De bekendste trekpleister van Slowakije is de stad Bratislava. Op deze plek zijn vele activiteiten Slowakije te doen. Ook in deze stad ontbreekt de rijke geschiedenis van het land niet. Ontdek de historie, architectuur en cultuur in Bratislava. De bestemming is perfect voor een stedentrip. De prijzen betreffende restaurants, uitgaan en hotels zijn relatief goedkoop. Zeker nu nog niet veel mensen dit land en deze stad ontdekt hebben is het een speciale ervaring. Hier kan je je gerust een aantal dagen of weken vermaken. Activiteiten Slowakije zijn er genoeg. Wij bieden verschillende mogelijkheden aan voor de perfecte reis.Insig

Chili is één van de mooiste landen in het westen van Zuid-Amerika. Ook bekend als het ‘Land van de Dichters’, is Chili een populaire bestemmingen voor dichters en mensen met een vrije geest.

Als je Chili gaat bezoeken, moet je zeker hun wijn uitproberen. Hier is alles wat je moet weten over de wijnstreken die je in Chili kan bezoeken.

Je kan best een auto huren om van Chili te genieten. Autoverhuurdiensten zullen zorgen voor een goede ervaring. Lees hier meer over autoverhuur in Chili: https://www.autoprio.nl/nl-chili/. Als je de autoverhuurdiensten met elkaar vergelijkt, zal het je helpen om een goede beslissing te nemen.

Wijnregio’s die je in Chili moet bezoeken:

Hier zijn enkele van de wijnregio’s die je moet leren kennen en bezoeken in Chili:

San Antonio Vallei

De Vallei van San Antonio is één van de mooiste wijnstreken die ook het meeste potentieel heeft. De afgelopen tien jaar heeft de Vallei van San Antonio veel aandacht besteed aan zijn potentieel voor de wijnindustrie.

  • In deze vallei worden onder andere Sauvignon Blancs en Pinot Noirs geproduceerd.
  • Sinds het begin van 2002 heeft deze regio een officiële Denominación de Origen.

Maipo Vallei

Maipo Vallei staat bekend als de ultieme bestemming voor wijnliefhebbers in Chili.

  • Maipo Valley behoort al sinds 1555 tot de voortreffelijkste producenten van wijn.
  • Het klimaat van Maipo Vallei is warm en droog, waardoor de druiven voor de rode wijn extreem sappig en pittig worden.
  • Deze wijn is uiterst delicaat en iedereen die van goede wijn houdt mag de Maipo Vallei niet overslaan.

Limarí Vallei

De Limarí Vallei ligt in de subregio  Coquimbo. Deze vallei staat bekend om zijn winterslaap, met zijn mistige nachten en vroege ochtenden.

  • Deze extra neerslag draagt bij tot de groei van de wijnstokken en de exclusieve ingrediënten die in de regio groeien.
  • Als je Chili in de winter gaat bezoeken, moet je zeker de Limarí Vallei en de talrijke bezienswaardigheden daar verkennen.

Na een goede vergelijking tussen de verschillende autoverhuurdiensten en het huren van de auto moet je zeker gaan genieten van deze geweldige locatie.

Casablanca Vallei

Gelegen 75 km ten noordwesten van Santiago, is de Casablanca Vallei uitzonderlijk bekend om zijn verfijnde druif en wettelijk vastgelegde geografische aanduiding. Net als San Antonio, heeft de Casablanca Vallei onlangs verschillende wijnhuizen geopend.

  • Casablanca Vallei heeft een koeler klimaat waardoor het gunstig is voor regenval. Deze regenval maakt de witte wijn die in de regio wordt geproduceerd bijzonder goed.
  • De witte wijn die in deze streek wordt geproduceerd is extreem dik en je kan dit zeker gaan mengen met verschillende andere wijnen en dranken.

Elqui Vallei

Elqui Vallei ligt in het zuidelijke puntje van de Atacama-woestijn. Net als de San Antonio Vallei en Casablanca Vallei heeft ook de Elqui Vallei onlangs verschillende wijnhuizen geopend. Eén van de meer unieke eigenschappen van de Elqui Vallei is dat de regenval hier niet meer dan 3 centimeter per jaar bedraagt. Deze woestijnachtige toestand maakt de Elqui Vallei niet enkel een geweldige optie voor rode wijn, maar ook voor de Sauvignon Blanc die in deze regio groeit. Er zijn veel specialiteiten in de Elqui Vallei die vergelijkbaar zijn met de San Antonio Vallei.

Tot Slot:

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om alles te ontdekken wat je moet weten over de beste 5 wijnregio’s die je kan bezoeken in Chili.

https://www.autoprio.nl

Insig

Curaçao heeft prachtige natuur, stranden en bezienswaardigheden, verspreid over het hele eiland. Om tijdens je vakantie optimaal van al deze plekken te kunnen genieten is het huren van een auto ideaal. Curaçao kent veel verschillende verhuurbedrijven. Hoe kies je een goed verhuurbedrijf, en waar moet je precies op letten? In dit artikel vind je handige tips om een auto te huren op Curaçao! 

Ervaringen van anderen 
Wanneer je een autoverhuurbedrijf moet kiezen, is het handig om naar ervaringen van anderen te vragen om zo zeker te zijn van de betrouwbaarheid van een bedrijf. Vraag dus vrienden, kennissen of lokale bewoners op Curaçao naar ervaringen. Zo voorkom je dat je de verkeerde keuze maakt. Verblijf je op Curaçao in een hotel of een ander soort accomodatie? Vraag het personeel dan om een betrouwbaar autoverhuurbedrijf. Sommige hotels kunnen zelfs korting geven op bepaalde bedrijven. 

Op internet zijn er ook diverse websites te vinden die verhuurbedrijven op Curaçao vergelijken. Zo kun je in Nederland al onderzoek doen naar verschillende bedrijven, of zelfs al een bedrijf kiezen en een auto huren. Via internet vind je vaak de grotere verhuurbedrijven. In principe zijn dit betrouwbare bedrijven, maar let er wel op dat de prijs voor een auto per dag een stuk hoger kan zijn bij zo’n groot bedrijf. 

Verzeker je auto 
Als je een auto huurt op Curaçao is het heel belangrijk dat deze auto goed verzekert is. Je weet nooit wat er kan gebeuren tijdens je vakantie, en het zou vervelend zijn als je met enorm hoge kosten van je vakantie terugkomt. Let dus echt op wanneer je een auto gaat huren! Hoe zit het bijvoorbeeld met schade, aansprakelijkheid en diefstal? Voor je vakantie is het belangrijk om je eigen Nederlandse verzekeringen te checken en te kijken hoe je verzekerd bent wanneer je een auto huurt: sommige verzekeringsbedrijven dekken zeer beperkt op Curaçao! 

Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat je voordat je wegrijdt de auto controleert, en bestaande schade in kaart brengt. Is de auto goed onderhouden, zijn de banden in goede staat en heeft de auto al bestaande krasjes? Zo voorkom je dat je onterecht aansprakelijk gesteld wordt.

https://www.autohurencuracao.nl/

Insig

Het sneeuwt, het wordt koud en de dagen worden donkerder. Met andere woorden, wintersport Tsjechië is weer aangebroken! Tijdens de wintersport vergeet je alle zorgen en kun je weer lekker après-skiën. Wanneer je op wintersport gaat heb je tijd voor elkaar, wanneer je nou met vrienden of met het gezin gaat. Er is sprake van quality time. En dit is natuurlijk hartstikke goed, zo leer je elkaar nog beter kennen. Soms gaat het tussen dochten en vader eventjes niet goed, dan is wintersport Tsjechië misschien we de oplossing voor vader en dochter! Tsjechië is een veelzijdig land, niet alleen voor een stedentrip maar dus ook voor de wintersport. Tsjechië kent diverse gebieden waar wintersport erg geschikt is. Ga je voor de eerste keer op wintersport naar Tsjechië? Geen probleem! In elk skigebied zijn verschillende niveaus voor elke skiër. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je tussen de professionals staat, je kunt gerust aan het werk op je eigen niveau.

Tsjechië is niet het eerste land waar je aan denkt

En dat klopt. Tsjechië is voor veel mensen niet direct het wintersportland om op vakantie te gaan. Terwijl Tsjechië over tal van gebieden beschikt om een mooie wintersportvakantie tegemoet te gaan. Tsjechië is vooral erg gewild bij de mensen die een niet te dure vakantie willen. Tsjechië is lid van de Europese Unie maar gebruikt de Euro niet als betaalmiddel. Vandaar dat de wintersport hier dus ook niet extreem duur is. Tijdens je wintersport Tsjechië vakantie kun je natuurlijk ook nog andere dingen gaan ondernemen. Zo hoef je dus niet elke dag op de ski’s of het snowboard te staan. In je wintersport Tsjechië vakantie kun je natuurlijk ook nog steden bezoeken of andere bezienswaardigheden. Tijdens je wintersport Tsjechië geniet je overdag natuurlijk van de lekkerste warme chocolademelk en ’s avonds van een lekker biertje, of natuurlijk een ander drankje, tijdens de après-ski.

Insig

Wie graag verre reizen maakt weet hoe prachtig verre landen zijn en wat het met je doet om totaal andere culturen te ontdekken en overweldigende natuur te zien. Maar deze mensen zijn waarschijnlijk ook bekend met een slechte kant aan verre reizen: de inentingen die je moet krijgen om beschemrd te zijn tegen vanalle ziektes en insecten. De inentingen zijn onvermijdelijk voor je eigen gezondheid, maar het is natuurlijk nog beter om je daarbovenop ook te beschermen tegen gebeten worden in de eerste plaats. Shopvoorgezondheid helpt je om insecten op een afstand te houden.

Voor een goede nachtrust en om ’s nachts geen insecten rond je hoofd te hebben en beten op te lopen, is het sterk aangeraden om een klamboe te gebruiken. Een klamboe is een muskietennet dat ontworpen is om boven je bed op te hangen. Het is een net met gaatjes die zo klein zijn dat jij er wel door kan ademen maar er geen enkel insect door kan. Klamboes zijn vaak ook geïmpregmeerd wat wil zeggen dat ze met een insectenwerende- en dodende stof bewerkt zijn. De klamboes hebben geen inkruipgaten, om in je bed te gaan kruip je er gewoon onder door. Dat allemaal om er zeker voor de zorgen dat er geen insecten binnen de klamboe komen. 

Ook voor overdag heeft shopvoorgezondheid middelen om je tegen insecten te weren, zoals anti-insecten sprays en gels. De sprays en gels bevatten de stof DEET, een insectenwerend middel dat ervoor zorgt dat insecten op een afstand gehouden worden. Er bestaan ook anti-insectensprays en gels op basis van de stof citriodiol, dat is een natuurlijk insectenwerend middel. Naast sprays en gels is er ook anti-insecten kleding te koop. Zo kan je bijvoorbeeld sokken, hemden of hoeden kopen die behandeld zijn met insectenwerend en –dodend middel. Met al deze dingen zullen insecten zeker op een afstand blijven.

https://shopvoorgezondheid.nl

Insig

Hoe fijn zal het niet zijn als u geen hotel of vakantiewoning hoeft af te huren. U kunt namelijk zelf in het bezit komen van een vakantiehuis door er een zelf te kopen op het eiland. Het is vaak een rendabele koop. Wanneer u er niet bent, kunt u het vakantiehuis verhuren aan vakantiegangers. Zij kunnen genieten van de zon, zee, strand, natuur, rust, cultuur enzovoort. Voor de vakantiegangers zijn er alle ingrediënten aanwezig voor een fijne ontspanning. Vaak zal het zo zijn, dat de persoon die er een vakantiehuis huurt, na een verloop van een tijd er zelf wil gaan wonen. Voor iemand die een vakantiewoning wilt kopen moet op de site https://www.vakantiewoning-curacao.nl/index.htm kijken. Het is mogelijk dat u wel een vakantiewoning gaat kopen als u de voordelen ervan inziet. Huur daarom eerst een vakantiewoning bij bijvoorbeeld Jan en Tieneke Potveer. Zij zullen u alles vertellen en met raad en daad bijstaan. Ook zij kunnen ervoor zorgen dat uw vakantiehuis verhuurd wordt als u er niet bent. Zij letten dan op uw woning. 

Een vakantie op Curaçao, het grootste eiland van de ABC-eilanden, wordt steeds populairder onder de Belgen, Duitsers maar vooral ook de Nederlanders. Het is er altijd lekker weer en er zijn leuke en gezellige stranden. U kunt er heerlijk snorkelen in de diepblauwe zee en de koraalriffen aanschouwen met de tropische vissen. Curaçao is heerlijk om er te vertoeven voor een relaxte zon- of een duikvakantie. Ook gaan er veel huwelijksreizen naar toe. U kunt genieten, in een van de vele resorts of hotels van uw wensen. U moet er wel goed op letten wat u er allemaal voor de prijs aangeboden krijgt.

De woning
Het zijn hele mooie woningen. U kunt ze vergelijken met de bungalows in Nederland. Het zijn ruime comfortabele vrijstaande vakantiewoningen op 825 m2 grond. Het oppervlak wat bebouwd is bedraagt 150 m2. Op de oprijlaan kunnen gemakkelijk drie auto’s parkeren. Alles bevindt zich op de begane grond. De indeling is prachtig. Wanneer u het laat beheren dan weet u zeker dat er niets stuk gemaakt zal worden. U kunt aangeven wanneer u er gebruik van wilt maken. Zo kunt u gewoon aangeven wanneer het verhuurd mag worden.

https://www.vakantiewoning-curacao.nl/index.htm