INSIG
Image default
Dienstverlening

Pasfoto nodig?

RDW pasfoto’s nodig? Het is natuurlijk verplicht om een pasfoto te gebruiken voor op je rijbewijs, ID, paspoort en ga zo maar door. Neem dan eens een kijkje bij Inkstation Waalwijk. Dit bedrijf werkt immers volgens de strenge eisen waar de pasfoto aan moet voldoen.

Alle eisen op een rijtje

Tegenwoordig zijn er genoeg eisen waar een pasfoto aan moet voldoen. Hieronder staan ze voor jou op een rij.

  • Je ogen moeten zichtbaar zijn.
  • Je mag glimlachen maar je tanden mogen niet gezien worden.
  • De achtergrond moet helemaal wit zijn. 
  • De foto moet in kleur worden afgedrukt.
  • De foto mag niet beschadigd zijn.
  • Je moet recht vooruit kijken. 

Je zult wel denken waarom zoveel eisen voor een foto. Dat heeft verschillende redenen. Je gezichtsuitdrukking moet neutraal zijn, dan ben je het beste herkenbaar. Zo mag je onder andere geen pet of muts dragen. Mocht je lang haar hebben, dan mag dit los hangen. Maar je moet er wel voor zorgen dat het je ogen niet bedekt. Qua kleding zijn er geen specifieke eisen gesteld. Wel wordt er geadviseerd om effen kleuren te dragen qua kleding. Effen kleding komt namelijk het mooiste over. Te drukke patronen kunnen afleiden. Helaas is het niet toegestaan om de tanden te laten zien als je lacht. Overigens mag je wel lachen, maar dan zal je ervoor moeten zorgen dat het gebit niet zichtbaar zal zijn. Een bril dragen mag wel, mits dit geen reflectie geeft. Is dit wel het geval, dan kan er gevraagd worden om de bril af te zetten. 

Wil je meer informatie ontvangen omtrent het maken van geschikte pasfoto’s? Neem gerust een kijkje op de website of breng een bezoek aan de winkel.