Stel je voor dat Meghan Markle de avond voor haar huwelijk voor haar jurk staat, overweegt. In plaats van een witte kolom met kant of een dramatisch schuim van doorschijnende charmeuse, raakt ze de mouw van een roodbruine jurk, afgezet met nertsen en met goud geborduurd, de rok zwaar met erfgoedjuwelen. Dit is de jurk die ze door het gangpad zal dragen.

 

Hoewel dit vandaag een schokkende keuze lijkt, zou dit vóór de 20e eeuw de norm zijn geweest voor rijke Europese bruiden. Ongerepte, witte, sprookjesachtige trouwjurken, eenmalig te dragen en vervolgens weg te stoppen, waren tot voor kort niet de norm. Voordien waren gekleurde jurken de norm voor bruiden van alle klassen.

Img via >> https://www.veaul.com/nl/tag/Trouwjurken-2020.html

Terwijl een paar historische vrouwen door de eeuwen heen witte jurken naar het altaar droeg – waaronder Mary Queen of Scots in 1558 – was het pas toen koningin Victoria een witte zijden gesponnen jurk debuteerde op haar huwelijk met Prins Albert in 1840 dat de look heeft echt wortel geschoten. Victoria stapte naast de gebruikelijke vacht, goud borduurwerk en rijke kleuren die destijds de norm waren onder de adel, stapte uit haar rijtuig met een eenvoudige witte jurk geaccentueerd met Honiton-kant, en verruilde haar kroon voor een krans van oranjebloesem en mirte.

Toen de huwelijksmars begon en de gasten zich omdraaiden, vonden ze het allemaal echter heel verwonderlijk – waar was de pracht en praal? Koninklijke bruiloften gingen meer over rijkdom en politieke contracten dan over liefde, dus gezinnen maakten meestal van de gelegenheid gebruik om hun rijkdom te uiten via hun bruiden: de trouwjurk van Margaret of York uit 1468 was naar verluidt zo zwaar met erfgoedjuwelen dat ze de kerk in moest worden gedragen; Prinses Charlotte droeg in 1816 een zilveren laméjurk geborduurd met schelpen en bloemen, waarvan werd gezegd dat het £ 10.000 had gekost (het equivalent van ongeveer $ 1,3 miljoen, gecorrigeerd voor inflatie). Door in een eenvoudige witte jurk te verschijnen, leek het erop dat Victoria een sobere affaire gooide.

 

Dat was gedeeltelijk het punt. Koningin Victoria was op 20-jarige leeftijd Regent en wilde op haar huwelijk gezond verstand en voorzichtigheid tonen om haar mensen te laten zien dat ze hun land op dezelfde manier zou besturen.

 

Maar waarom witte trouwjurken? De reden is gelaagd. Wetende dat haar jurk over de hele wereld zou worden gerapporteerd, koos koningin Victoria ervoor om een ​​jurk te dragen afgezet met handgemaakte Honiton-kant uit het kleine dorpje Beer, om de dalende kanthandel te ondersteunen en de industrie een zegen te geven. Wit, redeneerde ze, was de beste manier om te pronken met de kunstzinnigheid van de kantmakers.

 

Dat wil niet zeggen dat haar huwelijk met Prins Albert puur een plichtsverklaring was: er waren net zoveel romantische elementen bij betrokken. Een deel van de reden waarom koningin Victoria de juwelen, zware stoffen en rijke kleuren uit de weg ging, was dat ze haar geloften aan haar man als monarch niet wilde doen, maar eerder als de vrouw van wie hij hield.

 

Zoals voorspeld werd haar jurk maandenlang gerapporteerd. Het nieuws van dit charmant eenvoudige japon verspreidde zich wijd en zijd, reikte over de Atlantische Oceaan naar de koloniën en werd maandenlang in vrijwel elke krantenkolom en damesblad gesyndiceerd. In 1849 verordende Godey’s Lady’s Book, de Vogue of the Victorian world: “Custom heeft al in de vroegste tijden besloten dat wit de meest passende tint is, ongeacht het materiaal. Het is een embleem van de puurheid en onschuld van meisjesjaren, en het onbezoedelde hart dat ze nu overgeeft aan de uitverkorene. “

 

De witte jurk sloeg echter aanvankelijk niet aan omdat deze een onbezoedeld hart symboliseerde. Het sloeg aan omdat het op geld leek. Destijds wisselden de meeste vrouwen geloften uit in jurken die ze al bezaten, en er was maar één groep mensen die het zich kon veroorloven om iets wits te bezitten: de vrijetijdsles. Er waren geen stomerijen en wasserettes in de late 19e eeuw, dus er was geld voor nodig om een ​​witte outfit te behouden.

 

De bruiloftsgast moet ook een formele jurk dragen om deel te nemen aan deze bruiloft, dus avondjurken en galajurken zijn ook een goede keuze.

https://www.veaul.com

Insig

Zakelijke overhemden

Goed gekleed naar het werk met zakelijke kleding

Je wilt graag een goede indruk achterlaten. Daarom is het belangrijk om goed gekleed naar kantoor te gaan of naar bijvoorbeeld een zakelijke vergadering of bijeenkomst. Bij zakelijke kleding voor mannen hoort natuurlijk een pak of kostuum met stropdas. Uiteraard hoort daar een mooi overhemd bij. Business overhemden zijn hier uitermate geschikt voor. In onze shop vind je een ruime collectie Nu is natuurlijk de vraag wat is het verschil tussen zakelijke overhemden en bijvoorbeeld Casual of de gewone klassieke overhemden? 

Zakelijke overhemden zijn wat langer als Casual of klassieke overhemden

Het verschil zit voornamelijk in de lengte. Zakelijke overhemden zijn iets langer. Op die manier kun je het overhemd wat gemakkelijker in je broek stoppen. Dat staat mooier als je bijvoorbeeld een mooi pak draagt. Het zakelijk overhemd valt dan ook iets mooier bij de taille. Natuurlijk zijn Business overhemden ook gewoon verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en merken.

Bussines overhemden passen perfect bij een mooi kostuum of pak met stropdas

Een mooi pak en stropdas valt echt onder de categorie zakelijke kleding. Maar met een pak en een stropdas alleen ben je er natuurlijk nog niet. Het plaatje is pas helemaal compleet met een mooi overhemd van hele goede kwaliteit. In onze shop met overhemden en heren kleding vind je alleen maar kleding die gemaakt zijn van hoogwaardige materialen. Het zijn allemaal materialen (zoals katoen ) die van zeer hoge kwaliteit zijn. Ook na een flink aantal keer wassen blijft de kleding in topconditie. De kleuren blijven mooi en de pasvorm blijft ook heel goed.

Kleding nodig voor een zakelijke bijeenkomst of om naar kantoor te gaan

Ben je op zoek naar mooie heren kleding om naar kantoor te gaan? Ga goed gekleed de deur uit en zorg ervoor dat je een goede indruk achterlaat. kijk voor een uitgebreid aanbod aan zakelijk kleding eens in onze webshop. Heel gemakkelijk en snel en alles overzichtelijk bij elkaar. Doe wat leuke ideeën op in de shop en ga op zoek naar kleding die je aan kunt doen voor naar kantoor of een zakelijke vergadering of ontmoeting. Kijk wat de mogelijkheden zijn en vul je garderobekast verder aan met dit soort kleding. Dan heb je altijd de juiste kleding achter de hand als je onverwachts naar een vergadering moet of naar een sollicitatie. In onze shop hebben we een uitgebreide collectie herenkleding. Laat je inspireren en maak je zakelijke outfit compleet.

https://www.hemdvoorhem.nl/overhemden

Insig

Vele sportsupporter zullen een snapback kopen, maar tegenwoordig vind je deze soorten petten ook meer terug bij de burgers die niet van sport houden. Petten kopen is de laatste tijd zo populair geworden dat de fabrikanten hier rekening mee houden. Sind enkele jaren wordt de creativiteit en cultuur gecombineerd in de petten, waardoor deze voor iedereen aantrekkelijk wordt om aan te schaffen. Voor iedereen is er tegenwoordig een snapback beschikbaar die bij je past. Zelfs Disney figuren zijn overgestapt op het dragen van de snapbacks. Het is toch een modeverschijnsel geworden die steeds meer opkomt. Het is niet alleen mogelijk om hier afbeeldingen of symbolen op te zetten, maar ook stevige one-liners kunnen op de pet gedrukt worden. Het is hierdoor gemakkelijk om jezelf te kenmerken en je mening te uiten op de snapback. Dit wordt ook wel de shock formule genoemd, waarmee het merk de wereld aan het denken kan zetten over bepaalde vraagstukken en daarmee bouwt aan een subcultuur met uitgesproken boodschappen. Deze boodschappen staan bijna letterlijk op het voorhoofd van de drager geschreven. Op deze manier kan er zeer eenvoudig een statement gemaakt worden of een discussie op gang gebracht laten worden. Doordat de stijl gemakkelijk aan te passen is aan je persoonlijke voorkeuren is de snapback voor iedereen zeer interessant geworden. Je hoeft niet meer de skater boy te zijn  om deze pet op te zetten. Het imago van deze pet is zodanig veranderd dat het niet meer uit maakt wie je bent en wat je doet om de snapback te dragen. De snapback is de gehele wereld aan het veroveren. Van Japan tot aan Latijns Amerika. Iedereen kent de snapback wel, die gestegen is tot het hoofdpodium van de mode. Dit komt mede door de vele variatie in de petten waarbij alles tot in  de details aangepast kan worden aan persoonlijke voorkeuren.

https://www.snapbacks.nl/