INSIG
Image default
Bedrijven

klussen

Het zomerseizoen is weer bijna op zijn einde. Dit zorgt ervoor dat we langzaam weer naar binnen zullen gaan trekken. Ook zullen we dus minder tijd in de achtertuin gaan besteden. Voor velen van ons is de zomer het favoriete jaargetij. Daarom kunnen de echte klussers alvast gaan beginnen met het klussen, en dus de voorbereidingen op de volgende zomer. Toch blijft het probleem bij sommige klussers, waar ga je in hemelsnaam aan klussen.

 

Klussen betekent niet altijd dat je iets moet gaan repareren. Je kan er ook voor kiezen om iets nieuws te creeeren. Laat de achtertuin hier nou de perfecte plek voor zijn. Het eerste project dat je kan gaan starten in de achtertuin is de overkapping. Dit is een fenomeen dat de laatste jaren steeds vaker voorkomt in Nederland. Een houten overkapping, die een gedeelte van de tuin moet bedekken. De overkapping is ideaal om onder te eten, of om schaduw te zoeken op een warme zomermiddag. Het enige probleem is dat de overkapping een erg groot project is, er zullen dus heel wat bouten en moeren nodig zijn. Ook zal je van tevoren even moeten overleggen met het thuisfront.

 

Een andere optie is om ervoor te zorgen dat de tuin zonder onkruid komt te zitten. Dit gaat meer de hovenierskant op dan het klussen zelf. Toch is het een leuk project om lekker in de buitenlucht bezig te zijn. Ook kan het werken in de tuin zorgen voor nieuwe inzichten. Je kan namelijk ruimtes heel anders gaan inzien door het opknappen van de tuin.

 

Een ander leuk project is om zelf een pizzaoven in elkaar te zetten. Er zijn hiervoor weinig benodigdheden voor nodig. Toch zal je enig kennis moeten hebben, aangezien de oven hele hoge warmtes moet aankunnen. Je werkt met hout, wat makkelijk brandt, dus de structuur moet goed zijn. Je kan dus niet met goedkope schroeven of iets anders onprofessioneel aan komen zetten.

https://moerenbout.nl

Gerelateerde artikelen

Warmtepompen

Waar moet je op letten bij een rijles in Tilburg?

Hoe werkt de loonadministratie