Hoe kies je de beste jaloezieën voor je serre

Insig

Zonnekamers zijn een populaire aanwinst voor ons huis, maar juist datgene waar we zo van genieten, de warmte en het zonlicht, kan de energiekosten doen stijgen en meubels en vloeren doen verbleken. Dus, wat is de oplossing? Door de juiste raambekleding toe te voegen om licht, verblinding en UV te filteren, kun je ook de temperatuur van je serre en die energierekeningen onder controle houden!

Wat zijn de beste soorten raamdecoratie voor een serre? Voor we onze favoriete aanbevelingen geven, zijn er dingen om rekening mee te houden. Bijvoorbeeld: Wat is het doel van je serre?

–       Is het een gezellige plek om te ontspannen in de warmte van de zon en te genieten van het lezen van een goed boek?

–       Is het een kamer waar je graag TV kijkt of op je computer leest, zodat je schittering moet tegengaan?

–       Is je serre een plek gevuld met planten die zonlicht nodig hebben, maar niet te veel directe warmte?

Het antwoord op deze vragen helpt je bij je keuze en verzekert je ervan dat je de beste raambekleding voor je kamer en levensstijl kiest.

Hieronder volgen drie van onze meest aanbevolen opties:

Rolgordijnen

Het strakke, gemakkelijk te onderhouden ontwerp van rolgordijnen maakt ze een perfecte keuze voor serres.

Rolgordijnen zijn:

1) Betaalbaar

2) Oprolbaar waardoor een volledig uitzicht naar buiten mogelijk is

3) Verkrijgbaar in een brede waaier van kleuren, patronen, en texturen

4) Biedt verschillende ondoorzichtigheidsniveaus

5) Verkrijgbaar snoerloos of elektrisch

6) Duurzaam en gemakkelijk schoon te maken

 

Honingraat plisségordijnen

Het honingraatmotief en het lage profiel van een honingraat plisségordijn maken ze de perfecte keuze voor serres die isolatie nodig hebben. Of je nu in een koud klimaat bent en kille tocht buiten moet houden, in een zonnig warm klimaat dat tegen hoge temperaturen vecht, of in een gebied dat beide kenmerkt, een plisségordijn kan helpen de temperatuur te regelen en je serre in elk seizoen comfortabel te houden.

Plisségordijnen zijn:

1) betaalbaar geprijsd

2) Stapelen strak zodat je van je uitzicht kunt genieten

3) Verkrijgbaar met top-down bottom up functie

4) Aangeboden in een verscheidenheid van kleuren en celmaten voor een traditionele tot eigentijdse look

5) Duurzaam en zeer weinig onderhoud

 

Houten jaloezieën

Houten jaloezieën zijn een populaire optie, vooral bij ontwerpers. De verscheidenheid aan texturen en het gebruik van natuurlijke materialen maken van deze raambekleding een keuze die een verbinding aangaat met de elementen buiten. Ze zijn niet zo duurzaam als rolgordijnen of plisségordijnen, maar geven de kamer een tropische vibe en kunnen van elke serre een ontspannende oase maken.

Houten jaloezieën zijn:

1) Verkrijgbaar in een brede waaier van natuurlijke materialen en kleuren

2) Met houtnerf of zonder

3) Zelf samen te stellen

4) Designer look die textuur aan je kamer toevoegt

Moet je jaloezieën in een serre plaatsen?

Je denkt misschien waarom zou ik niet gewoon jaloezieën in mijn serre zetten? Dat kan, maar er zijn een paar dingen die je moet overwegen voordat je jaloezieën voor je serre kiest. Jaloezieën hebben een veel grotere pakkethoogte als ze omhoog staan, waardoor ze meer van je uitzicht blokkeren. Met al die lamellen is er ook meer schoon te maken en wanneer ze neergelaten zijn, ontnemen de lamellen wel wat van je uitzicht. Anderzijds zijn jaloezieën gemakkelijk te kantelen om het licht en de schittering te regelen en ze zijn heel betaalbaar. Een andere uitdaging met jaloezieën kan te maken hebben met de afmetingen van de ramen in je serre. Serres hebben vaak erg brede ramen, en vanwege het gewicht van jaloezieën kan het nodig zijn dat er twee horizontale jaloezieën per opening zijn. Dit werkt niet goed als er geen middenstijlen in het raam zitten om de spleet tussen de twee jaloezieën te verbergen. Daarom raden we rolgordijnen en plisségordijnen ten zeerste aan, omdat ze in bredere breedtes verkrijgbaar zijn. Zoals je ziet zijn er heel wat dingen om rekening mee te houden bij de keuze van de beste raambekleding voor je serre.

 

https://www.raamdecoratie.com