Gaan jullie scheiden? Bedenk goed wat jullie met de woning doen!

Wanneer jij en je partner van elkaar gaan scheiden, is het belangrijk dat jullie van tevoren alvast goed nadenken over wat er met jullie woning moet gebeuren. De woning is vaak een van de grootste bezittingen die jullie samen hebben. Wanneer je gaat scheiden is het daarom belangrijk om dit goed te regelen. Bijvoorbeeld met mediation bij scheiden. Een specialist als Zorgeloosch Scheiden maakt je wegwijs in de mogelijkheden. Blijft een van de twee in de woning wonen? Willen jullie er allebei weg? Of moet het huis verkocht worden, omdat je deze niet in je eentje kunt betalen? Wat de situatie ook is, een specialist als Zorgeloosch Scheiden zorgt ervoor dat dit goed geregeld wordt en dat je je niet laat leiden door emoties.

Zo worden de kinderen niet de dupe van de scheiding

Een ding is zeker: een scheiding is nooit leuk. Het wordt allemaal nog veel minder leuk als jullie samen kinderen hebben. Kinderen mogen nooit de dupe worden van de keuze die jij en je partner maken. Kies daarom voor scheidingsbemiddeling door een specialist met persoonlijke aandacht en uitgebreide vakkennis. Deze zorgt ervoor dat je kinderen op een goede en veilige manier opgroeien, waarbij beide ouders betrokken zijn. Samen met jullie stelt Zorgeloosch Scheiden een ouderschapsplan op waarin precies staat hoe de zorg en opvoeding verdeeld wordt, hoe de kosten worden verdeeld en wat de woonsituatie wordt voor je kind. Zo weet je zeker dat je kinderen zo goed mogelijk door de scheiding komen.

Een mediator helpt je om de juiste keuzes te maken tijdens de scheiding

Liggen jij en je partner momenteel middenin een scheiding? De kans is aanzienlijk dat de gemoederen hierbij flink hoog oplopen. Wellicht wil een van de twee eigenlijk niet scheiden. Of jullie gaan met een fikse ruzie uit elkaar. In beide gevallen is het verstandig om een mediator als Zorgeloosch Scheiden in te schakelen. Deze zorgt ervoor dat jij en je partner zich niet laten leiden door emoties tijdens de scheiding. Hierdoor weet je zeker dat de zaken goed geregeld worden en dat alles eerlijk wordt verdeeld. Vergeet daarbij ook de kinderen niet. Een mediator zorgt ervoor dat jouw kinderen tijdens de scheiding zo goed mogelijk worden opgevangen en dat zij leren begrijpen waarom jullie deze keuze hebben gemaakt.