INSIG
Dienstverlening

EAN codes bij Bol.com

Voor producenten van artikelen zijn EAN codes onmisbaar om hun producten te kunnen aanbieden bij grote webshops, zoals bol.com en amazon.com. Deze bedrijven hebben hun administratie en verkoopsystemen ingericht op basis van dit Europese registratiesysteem en stellen het gebruik van EAN nummers verplicht. Als van artikelen de EAN codes in de administratiesystemen worden gezet, zijn door de koppeling met het Europese registratiesysteem automatisch alle productkenmerken beschikbaar. Die gegevens worden eenmalig ingevoerd door de producent. Daarom mag je ervan uitgaan, dat deze gegevens correct zijn. Webshops nemen deze in veel gevallen rechtstreeks over op hun site.

 

EAN codes koppelen

Het lijkt tamelijk ingewikkeld om EAN codes te koppelen aan artikelen, maar in de praktijk valt dat reuze mee. De eerste stap die een producent moet zetten is het kopen van een aantal EAN codes. dat kan bij talloze gecertificeerde bureaus. Zij werken allemaal samen met de EAN Organisation Europe, dat ervoor zorgt dat de codes die worden uitgegeven uniek zijn. Meteen na het afronden van een bestelling worden de codes per e-mail opgestuurd. Door de productgegevens en het EAN nummer in de centrale database van EAN te zetten maakt de producent een koppeling tussen het artikel en de code.

 

EAN codes geven toegang tot meer consumenten

Als je als producent van artikelen eenmaal koppelingen hebt gemaakt met EAN codes kun je je producten op alle grote e-commerce platforms te koop aanbieden. Voorbeelden van dergelijke platforms zijn het al eerder genoemde bol.com en amazon.com, maar ook websites van kieskeurig.nl, beslist.nl, fonq.nl en ebay.com zijn toegankelijk als je met EAN nummers werkt. Het succes van het Europese systeem is niet alleen te danken aan het enthousiasme van de webshops. Ook consumenten kunnen de EAN nummers gebruiken. Zij kunnen daarmee op zoek gaan naar de goedkoopste aanbieder van de artikelen.

 

Bron: https://eancodedirect.nl/