INSIG
Image default
Gezondheid

Dingen om te overwegen voordat je jezelf in het daten stort

Als we single en eenzaam zijn, denken we soms dat we klaar zijn voor de liefde en dat we een relatie willen, als we maar de juiste persoon kunnen ontmoeten.

Maar zijn we echt zo open voor het vinden van liefde als we denken dat we zijn?

Dit is een vraag die ik mezelf onlangs heb moeten stellen.

Ik dook in het konijnenhol van TikTok en kwam een aantal video’s tegen over zelfhypnose en het manifesteren van je ideale partner. Een van de dingen die ik las in mijn onderzoek over manifestatie was de noodzaak om jezelf af te vragen of je echt klaar bent en open staat voor het vinden van liefde.

Dit zette me aan het denken – zouden we onszelf onbewust kunnen tegenhouden om die speciale persoon te vinden? Kunnen we onszelf saboteren zonder dat we het beseffen?

Je geest en je gedachten zijn krachtig en ze vormen hoe je jezelf en de wereld om je heen ziet. Het beheersen van je geest en naar binnen kijken zijn de sleutel tot het bepalen of je open staat voor het vinden van liefde.

Hier zijn een paar andere manieren om te weten of je klaar, bereid en open bent om die liefde te vinden waar je naar verlangt.

Je bent zelfverzekerd in wat je in huis hebt

Je kunt alle geweldige kwaliteiten opnoemen die je in een relatie inbrengt. Je hebt aan jezelf gewerkt, en je kent je sterke punten net zo goed als je zwakke punten en onzekerheden. Je weet dat je een waardevolle partner zou zijn voor iemand anders.

Als je niet weet waarom je een goede partner zou zijn voor iemand anders, neem dan de tijd om je eigen referenties te bekijken en ze op te sommen.

In een notitie op mijn telefoon, maak ik een lijst van alle redenen waarom ik mezelf leuk vind en waarom iemand anders mij ook leuk zou vinden. Ik haal dat briefje tevoorschijn wanneer ik een herinnering nodig heb aan mijn eigen zelfvertrouwen.

Je weet waar je naar op zoek bent

Net zoals je weet wat je in huis hebt, weet je ook wat je van een ander verwacht. Immers – je kunt niet iets vinden als je niet weet wat je zoekt in de eerste plaats.

Weet u wat uw “dealbreakers” zijn? Weet u op welke gebieden u bereid bent compromissen te sluiten?

Weet je wat werkt voor u in een relatie, en wat niet? Weet je hoe je rode vlaggen herkent en ze wegstuurt? Weet je wat je wilt en weet je hoe je dat moet verwoorden?

Dit zijn belangrijke vragen met belangrijke antwoorden. Als je de antwoorden nog niet hebt, neem dan de tijd om ze te ontdekken.

Je kent en bezit je trauma

Ik heb veel bagage, maar ik weet precies wat ik draag en waarom ik het draag. Ik weet waar het vandaan komt en waar het is opgeslagen. Ik ken mijn triggers, en ik weet hoe ik mezelf kan kalmeren.

Ik heb veel bagage, maar ik laat het me niet tegenhouden. En ik vraag niemand anders om het voor mij te dragen.

Als je iets hebt meegemaakt, zoals een moeilijke scheiding, of andere gebeurtenissen in je leven waardoor je je gestrest, geïsoleerd en angstig voelde – vraag jezelf dan af of je die situaties volledig achter je hebt gelaten.

Heb je genoeg tijd genomen om ze te verwerken en te begrijpen wat er met je gebeurd is? Heb je de hulp van een therapeut ingeroepen? Hebt u zelf onderzoek gedaan of relevante zelfhulpboeken gelezen?

Hebt u het gevoel dat u een nieuwe relatie kunt aangaan en uw bagage en onzekerheden niet op uw nieuwe partner kunt projecteren?

Als je ja hebt gezegd op deze vragen, dan ben je goed om te gaan. Zo niet, overweeg dan wat tijd te besteden aan die gebieden van jezelf die verder uitgepakt en onderzocht moeten worden.

Extra – Paragnosten als hulplijn

Wat ook kan helpen om tot meer inzicht in jezelf te komen is om de hulp in te schakelen van mediums of paragnosten. Zij kunnen de blinde vlek die je van jezelf hebt beter in kaart brengen en net dat klein beetje extra hulp zijn om verder te zijn in je leven.

Benieuwd wat een paragnost voor jou kan betekenen? Start je gratis paragnostenchat nu online.